Wat ik heb geleerd tijdens mijn eerste duivenecht

 

10693686_721842254538173_1558715723_n.jpg
Sugar Foot Farms / Foto: Erin Street

Laten we een paar dingen uit de weg ruimen. Ik ben niet opgegroeid rond de jacht. Als een meisje uit Florida dat vlak bij het strand was grootgebracht, was ik in de buurt van veel water, maar niet veel geld. Eigenlijk niet. En hoewel ik de afgelopen 20 jaar in het diepe zuiden heb gewoond, omringd door buren en vrienden die jagen, ben ik nooit weggegaan. Tot vorige week.

Toen een vriend vroeg: “Zou je willen gaan op een duivenjacht?” Ik trok een wenkbrauw op. Nogmaals, voor de duidelijkheid: ik heb niets tegen de jacht; het was gewoon nooit mijn ding. Maar altijd voor een avontuur, ik zei ja.

Elk jaar organiseren Birmingham’s Tom Jernigan en Chas Pell het evenement in Jernigan’s Sugar Foot Farms. Het zijn twee zakenpartners, eigenaren van BlackRidge Land Company, die mensen helpen hun toekomstige boerderij te vinden en die dit soort eigendommen helpen beheren. Tom en Chas organiseren de duivenschiet op de eerste dag van het seizoen als een geschenk aan hun familie en vrienden.

“Een zuidelijke duifjacht is een sociale gebeurtenis”, zegt Chas. “Een van de belangrijkste elementen van ons feest is dat we het gezinsvriendelijk maken.” Een van onze missies is mensen laten zien dat jagen voor iedereen kan zijn. Het gaat niet alleen om de jongens die hun grote honky jachtgeweren inpakken, wat dan ook. hoog gewaardeerd merk van insectenwerend middel, hun scopes, bier, het verlaten van het gezin op vrijdag en terugkomen op zondag. Het hoeft niet zo te zijn. ‘

 

dsc_0267.jpg
Lunch / Foto: Don Holifield

Hoewel het serveren van lunch niet ongewoon is bij een duivenjacht, zegt Chas, willen ze graag een paar extra’s toevoegen. De catered affaire begint met borden van getrokken varkensvlees en gesuikerde spek, afwerking met een band en een wijnproeverij (lang nadat de schietpartij voorbij is natuurlijk). Hayrides nemen kinderen een beetje rond (ver weg van de schietpartij, natuurlijk), honden rennen vrij, mannen en vrouwen verzamelen zich in de boerderij over zoete thee.

Niet gaan liegen: ik bleef een beetje hangen boven het spek, een beetje nerveus om aan boord van de met hooibalen bedekte vrachtwagens te klimmen die ons naar de velden zouden brengen. Als redacteur die meer tijd achter een bureau doorbrengt dan in de natuur, was ik een beetje ongemakkelijk. Is dat niet waar de beste verhalen beginnen??

 

photo.jpg

De dingen die ik op het veld zag: vaders en zonen die naast elkaar zaten te praten. Dingen die ik niet hoorde: mobiele telefoons rinkelen, elektronische pings. Dingen die me opvielen: hoe mooi was het land in West Alabama. Oh. Ver weg van het lawaai van de stad was het stil. Ik begon het te krijgen.

 

foto-211.jpg
Sugar Foot Farms Field / foto: Erin Street

Echte biecht: ik heb die dag niet neergeschoten. Net toen ik erover nadacht, begon de regen binnen te komen, en ik was tevreden om te gaan zitten kijken en dan met de hooibalen aan boord van de vrachtwagen terug te klimmen en terug te gaan naar het huis, waar mensen rond de televisie zaten te kijken naar voetbal.

 

dsc_03951.jpg
Schemering / foto: Don Holifield

photo1.jpg
Een van deze pannen werkt voor deze pondcake. Gebruik niets aan de binnenkant iets donkerder.

Toegegeven, niet iedereen heeft toegang tot een feest als dit. Maar als er interesse is om de basis van duivenjacht te leren, zijn er tal van manieren om aan de slag te gaan, zegt Chas. Sportieve kleifaciliteiten, jachtclubs (open voor het publiek) en betaalde jachten zijn een geweldige manier om te leren. “Het gaat om naar buiten komen, dichter bij het land komen”, zegt hij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 84