Wanneer ik een Southern Mama moet imponeren, is dit het recept dat ik maak

Als ik iets heb geleerd van toen Zuidelijk wonen, het is dat men nergens verschijnt zonder een geschenk. Ik heb de waarde van een handgeschreven dankjewel geleerd, het belang van manieren en de magische kracht van een goed getimede perzikkleurige schoenmaker. Maar bovenal heb ik geleerd om nooit met lege handen aan te komen. 

Dit is belangrijk in veel verschillende situaties. Als je opduikt in het huis van je nieuwe buurman, zou je een welkomstgeschenk moeten hebben. Als je naar het huis van een vriend gaat voor het avondeten, moet je een gastvrouw cadeau nemen. En, als je de zuidelijke datenpool betreedt en voor de eerste keer een gentleman’s Mama ontmoet, moet je haar zeker iets brengen om je te herinneren door.

En Southern Mamas zijn niet onder de indruk van zomaar een ol’ Hallmark-beeldje. Het is ongetwijfeld de grootste hindernis in een jonge relatie, maar een Southern Mama heeft (letterlijk) de macht om je mogelijke verkering met haar zoon te maken of te verbreken. Dus terwijl ik mijn teen in de poel dobberde van het daten met een Zuidelijke jongen, kwam ook het sluipende gevoel dat ik beter kon uitvogelen welk Mama-geschenk mij in staat zou stellen mijn beste beentje voor te zetten.

Ik ben een amateur-bakker. Meestal ben ik gefocust op het uitproberen van nieuwe recepten en nieuwe ingrediënten, maar ik had de hang naar het gevoel dat iets klassiekers beter geschikt zou zijn om Mama P te ontmoeten. De meid heeft haar hele leven in Tennessee gewoond, dus waarom zou ze wil bloemen macarons als ze karnemelkkoekjes kan hebben? Terwijl ik mijn recepten met bladwijzers doorbladerde, vond ik er een die ik op de universiteit had teruggegeven om lovende kritieken te geven van de meisjes op mijn vloer: chocoladekoekbananenbrood. Een snel brood dat moeilijk te verprutsen was? Ik was verkocht.

Het originele recept dat ik gebruikte was Genius Kitchen‘s beste bananenbroodrecept, maar ik heb het een beetje aangepast om het beter te maken. Het is ongelooflijk eenvoudig, zolang je het brood een uur kunt geven om te bakken, en het recept levert twee broden op – omdat je, na het ruiken van banaanbrood in de oven, er een voor jezelf wilt houden. Dit is wat je nodig hebt voor mijn variatie:

  • 1 klontje boter
  • 1 kopsuiker
  • 2 geklopte eieren
  • 4 gemalen bananen
  • 1 1/2 kopjes bloem
  • 1 theelepel. zuiveringszout
  • 1/2 theel. zout
  • 1/2 theel. vanille (ik heb het ook geprobeerd met amandelextract, wat een heerlijke ruil is!)
  • 1 kop minichocoladeschilfers
  • 1/4 kop fijngehakte geroosterde walnoten (optioneel)

Roer de room en boter samen en voeg er dan eieren, bananen en vanille aan toe. Klop droge ingrediënten bij elkaar en vouw voorzichtig in natte ingrediënten totdat het beslag net is gecombineerd. Roer chocola en walnoten erdoor. Overgiet niet, anders is uw brood te compact! Giet in 2 ingevette en bebloemde broodpannen en bak ongeveer 350 uur op 350 ° C, of ​​tot je brood goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitziet. Mogelijk moet u tegen het einde met folie tentten.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ons beste bananenbroodrecept ooit:

Ik kan niet genoeg zeggen over dit recept van chocolade-bananenbrood. Het is zo zacht, met precies de juiste hoeveelheid zoetheid, en een brood duurde niet langer dan zes uur in mijn huis vanwege de onuitgesproken regel dat je elke keer dat je er langs loopt een stukje moet afsnijden. Het is echt een van de beste bananenbroden die ik ooit heb gegeten in mijn leven.

Als je in mijn verhaal bent geïnvesteerd, zul je blij zijn te weten dat Mama P inderdaad mijn chocoladekoekbananenbrood goedkeurde. Ze legde het op een schaal en sneed het in plakjes zodra we er aankwamen (wat een intimidatietactiek zou kunnen zijn geweest, maar ik vatte het op als een compliment). Haar man, papa, vertelde me dat het een van de beste soorten brood was die hij ooit had gegeten.

Later kwam ik erachter dat Mama P meer troost bood door het feit dat ik het vermogen toonde om haar zoon gevoed te houden, in plaats van mijn bakken tegen haar verwachtingen in te zetten. Is dat niet iets dat een zuidelijke moeder zou zeggen? Nu staat een brood bananenbrood bovenaan mijn lijst als ik weet dat we ze gaan zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1