Hoe ooit de beste bosbessenkaastaart te maken

Of je nu een dichte New York-achtige cake maakt of een hapklare blueberry cheesecake-repen, deze foolproof tips zorgen ervoor dat je een romige, vochtige cheesecake krijgt.

Laat het afkoelen. 

Als u wilt dat uw cheesecake volledig wordt uitgezet en gemakkelijk uit de pan komt, laat hem dan minstens zes uur in de koelkast afkoelen. Kwarktaart smaakt het best bij kamertemperatuur, dus plan het nog 20 tot 30 minuten op kamertemperatuur te laten staan ​​alvorens het te serveren.

Gebruik geen koude roomkaas.

Breng je roomkaas op kamertemperatuur voordat je het beslag maakt. Als het te koud is, zal het dik worden, met als gevolg een klonterig beslag dat door geen enkele klopper kan worden afgehandeld. Kies ook voor roomkaas met vol vet; lage en niet-vette versies leveren eerder een krijtachtige of afbrokkelende cake dan een romige cake op.

You Might Like: Our Top Rated Desserts

Bedek de scheuren.

Een cheesecake is bijna altijd gebonden om te kraken, simpelweg op basis van de temperatuurverandering. In plaats van eraan te werken om het te vermijden, bedek de scheuren door een dunne laag zure room over de afgekoelde cheesecake te verspreiden. Dit geeft een schone afwerking en maakt de cake een beetje romiger.

Bak eerst de korst. 

Als je met Graham cracker crust werkt – of een op korst gebaseerde korst – laat je de mal 10 minuten in de oven voordat je hem vult. Het is waarschijnlijker dat het zo blijft.

Bekijk deze video.

Bak het in een waterbad. 

Cheesecake beslag is delicaat; het is de kunst om het langzaam en gelijkmatig te bakken zonder de bovenkant bruin te maken. De meest effectieve manier om dit te doen, is door het in een waterbad te bakken. Wikkel de buitenkant van de pan in folie voor extra bescherming tegen het water, dat kan binnensijpelen tijdens het bad. Plaats de verpakte cake vervolgens in een braadpan die ongeveer 2,5 cm hoog is gevuld met kokend water. Dit isoleert de buitenste ring (het deel dat waarschijnlijk te snel zal bakken) en houdt de oven vochtig, waardoor scheuren of stremmen wordt voorkomen.

Haal de cake uit de oven voordat deze begint.

De meeste mensen hebben cheesecake gekookt omdat ze te lang wachten om het uit de oven te halen. Als de cake nog steeds in het midden wiebelt, maar de rest is gaar, is het klaar. Het midden blijft koken terwijl het op het aanrecht afkoelt.

You Mighy Also Like: To-Die-For Cheesecake Recepten

Voeg de bosbessen (of een andere topping) niet toe tot het einde.

Fruit toppings mogen nooit gebakken worden, anders gaat de smaak verloren in de dichte cake. Wacht tot de cheesecake is afgekoeld voordat je een fruitmoes of een glazuur toevoegt. We raden aan om de cake niet eerder dan twee uur voor het opdienen te garneren, maar wacht indien mogelijk tot vlak voor het serveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 50