Hier zijn de 5 BBQ-sauzen die elke zuiderling moet weten

Als een regio beweert de meesters van BBQ te zijn, is het zeker het zuiden! De smaakvolle keuken verschijnt vaak op zwembadfeesten, bruiloften, feestelijke cookouts en, natuurlijk, football-tailgates. Je denkt dat je alles hebt ontdekt wat er te weten valt over het perfectioneren van dit zuidelijke voedsel, maar we willen verschillen. Het kiezen van de juiste BBQ-saus is essentieel bij het bereiden van de maaltijd; het kan je gerecht naar een hoger niveau tillen, of, omgekeerd, het kan de smaken kapot maken. toetreden Matt Moore, Chef-kok en auteur van The South’s Best Butts: Pitmaster Secrets for Southern Barbecue Perfection, zoals hij de 5 moedersausen beschrijft die je zou moeten kennen en liefhebben.

De eerste op de lijst met zuidelijke sauzen is de Black BBQ Sauce. Kentuckians scheiden zich van de BBQ-pack met hun liefde voor schapenvlees, en deze zwarte saus uit Worcestershire, regeert koning in de staat. Het is compleet met bruine suiker, appelciderazijn, uipoeder en het geheime ingrediënt – piment. Deze ultra waterige saus brengt de gameachtige smaak van schapenvlees mooi in balans. Probeer het zeker eens.

De volgende is de Mosterd BBQ saus die veel wordt gebruikt in de staat South Carolina. De meeste mensen geloven dat deze pittige saus is afgeleid van de Duitse immigranten die zich oorspronkelijk in het gebied vestigden. Het is gemaakt met gele mosterd, honing, ketchup en cayennepeper. De mosterd BBQ-saus is het beste geserveerd met draadjesvlees evenals rookworst en varkenskarbonades.

We kunnen een Southern-favoriet niet weglaten – de Sweet BBQ Sauce. Deze kruiderij is populair in plaatsen zoals Memphis, St. Louis en Kansas City. Het belangrijkste ingrediënt in deze BBQ-saus is melasse! Het geeft de topping een rijke, zoete smaak die volkomen onmiskenbaar is. Werk uw gerookte kip en ribben af ​​met deze saus; u zult ons later zeker bedanken.

Laten we door de Azijn BBQ-saus lopen. Populair in oostelijk Carolina, wordt deze saus traditioneel gemaakt met slechts drie ingrediënten: appelciderazijn, zout en geplette rode paprika. Natuurlijk kunt u het naar wens verbeteren. We hebben toegevoegd in citroensap, verse gekraakte peper en ketchup. Hier is een tip: zorg dat je deze saus niet gebruikt met BBQ-rundvlees; de smaken passen niet goed. Het is echter fantastisch als basissaus voor ribben.

Laatste, maar zeker niet de minste, is de Alabama White Sauce. De Yellowhammer-staat is trots op de intens heerlijke mayonaise-gebaseerde saus. Zorg ervoor dat je een uur nadat je alle ingrediënten hebt toegevoegd hebt gekoeld. De Alabama White Sauce paren perfect met kippenvleugels en BBQ rundvlees borst.

Laat deze 5 moedersausen uw uitgangspunt zijn om uw eigen persoonlijke barbecuesaus te maken. Er zijn geen regels! Als het goed smaakt, ga ervoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 74 =