De meest heerlijke manier om al die zomergroenten te gebruiken

Zuidelijke zomers, vooral de zomers in het diepe zuiden, brengen weersomstandigheden met zich mee die soms ronduit onaanvaardbaar lijken. Maar diezelfde omstandigheden die onze ziel uitproberen, brengen een overvloed aan verrukkelijke producten voort, zo spectaculair dat ze het onderwerp zijn van dinergesprekken en gepubliceerde artikelen. Mensen stoppen dood in hun tracks op drukke wegen wanneer ze tekenen zien voor boerenmarkten. Soms zorgt het ervoor dat mensen een back-up maken van drukke snelwegen als ze het bord passeren, maar dat is een ander onderwerp.

Mijn zuidelijke zomer-groenteschotel is een goede manier om enkele van onze zomerfavorieten te gebruiken: tomaten, gele pompoen, courgette, verse kruiden en zuiderse erwten. We wachten het hele jaar af om die goede zomerproducten binnen te krijgen. Als het eenmaal is begonnen, is het meedogenloos. Onze dagen en nachten veranderen in eindeloze kook- en conserveringsavonturen. We bewaren alles wat we kunnen door invriezing, inblikken en beitsen. We frituren alles wat we kunnen, veranderen onverwachte dingen in koek en maken brood van alles dat niet van ons wegrent. En dat is alles nadat we gefrituurd en geroosterd hebben tot we het gevoel hebben dat we niet meer kunnen braden en braden. En de gulle gift blijft maar binnenstromen.

Zuidelijke erwten zijn een van onze kroonjuwelen in de zomer. Naast een smaak waarvan zoete dromen worden gemaakt, hebben ze heerlijke en vermakelijke namen zoals Zipper, Lady, Cream 40, Purple Hull, Crowder, Blackeye, Sadandy, White Acre en Conk. We houden van onze zuidelijke erwten en anticiperen op hun jaarlijkse aankomst.

Als je ze niet laat groeien, moet je weten waar je ze kunt vinden. Het is niet zo eenvoudig als elke supermarkt in een willekeurige hoek van een stad binnen te lopen en een puinhoop erwten te plukken voor het avondeten. Mijn man heeft dit jaar een klein stukje rieten erwten geplant, maar de opbrengst van een kleine pleister is niet genoeg om te blancheren en te bevriezen voor het hele jaar door erwtenplezier. We kopen dus bushels van boerenmarkten of gespecialiseerde bedrijven. Omdat onze erwten gekoesterd worden, verspillen we ze niet. Als we maar een paar happen over hebben nadat het maisbrood op is, vinden we een manier om ze opnieuw te gebruiken. Dit recept maakt gebruik van een tikkeltje overgebleven rieten erwten.

KIJK: voedingsmiddelen die je alleen onder de Mason-Dixon zult vinden

Er zijn veel andere redenen om deze plantaardige ovenschotel te maken. Het ding dat gewoon plat is, smaakt geweldig. Ten tweede is het net zo goed op kamertemperatuur als warm, zodat u de hele zomer kunt picknicken, familiereünies kunt houden en kerkmaaltijden kunt houden. Vervolgens wordt het eenvoudig verdubbeld. (Ik heb een iets andere versie gemaakt die een 9-bij 11-inch braadpan maakt.) Ten slotte zijn de restjes heerlijk.

Het is belangrijk om op te merken dat u uw favoriete tomaat kunt gebruiken. Elke andere variëteit, behalve Roma, bevat een hoog percentage water en moet vóór gebruik worden gezout en uitgelekt volgens de recepteninstructies. Haal het meeste uit onze onze overvloedige tuinen en boerderijen, terwijl we kunnen. En wanneer je tuin in de achtertuin zo veel courgette heeft geproduceerd, heb je het gevoel dat je zelf een courgette gaat worden, dank je voor de premie en maak deze braadpan.

Ontvang het recept voor de zuidelijke zomer-groenteschotel van Jackie Garvin

Jullie komen ons allemaal zien!

Jackie Garvin is een in Alabama geboren en opgegroeide, bekroonde auteur en kok. Zij is de auteur van de populaire Southern food-blog ‘Syrup and Biscuits’ en twee op het Zuiden geïnspireerde kookboeken: Biscuits en Zoete aardappel liefde. Ze woont momenteel in Florida met haar man en Basset Hound, die beiden goed gevoed zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − = 38