Wanneer is het compost gereed?

Grumpians, iedereen wil zijn steentje bijdragen om de planeet te redden. Dat houdt onder meer in dat tuinafval wordt gecomposteerd om het op te laten slaan op stortplaatsen. Maar hoe weet u wanneer de compost klaar is om de tuin in te gaan? Speel deze informatieve video en ontdek het! 

Nou, ik hoop dat dit al je vragen heeft beantwoord.

Op een gerelateerde notitie, Shelly uit Buffalo, Wyoming schrijft: “Vorig jaar had ik prachtige bieten, wortels, uien, bonen, zucs en maïs. Mijn tuin is dit jaar niet goed gegroeid. Mijn man heeft er dit voorjaar verschillende zakken met boombladeren aan toegevoegd. Ik denk dat het te veel zuur heeft, ik weet niet wat voor soort bladeren hij gebruikte, hoe verbeter ik dit? “

Grumpy reacties: Groeten Shelly, oh ye van de zeer koude winters en prachtige bergen.

De Grump heeft weinig tijd in jouw toestand doorgebracht, maar hoe laat hij heeft, heeft hij enorm genoten.

Goed tuinieren in Wyoming begint, zoals in elke staat, met een goede bodem. Ik denk dat je aarde van nature alkalisch is, dus ik betwijfel of het toevoegen van een paar zakjes bladeren het zuur zou maken. Het kan helemaal geen reactie veroorzaken. Wat u in essentie moet doen, is het bouwen van goede aarde en uw planten moeten gedijen. Werk in zoveel organisch materiaal — gehakte bladeren, veenmos, gecomposteerde mest, gemaaid gras, gemalen schors en tuincompost — als je kan. Het is bijna onmogelijk om te veel toe te voegen, dus doe dit elk jaar. Organische stof maakt de grond los, verbetert de beluchting en afvoer, en slaat op en levert voedingsstoffen. Het kan ook best lekker zijn, zoals je net hebt gezien.

 

6a00e55131bf2a88330115705e188f970c-800wi.jpg

Hier is een andere fascinerende vraag over het verrijken van de aarde van Brandy in het Texas Hill Country:

 

“Ik heb een cirkelvormig gebied van ongeveer 8 voet in diameter dat ik wil verhogen door extra inheemse grond te bewerken die ik al beschikbaar heb en vervolgens 8 inch organische compost toe te voegen. Ik zou ook katoenzaadmeel, lavazand en regenworm willen toevoegen Gietstukken (volgens hun aanbevolen dosering op pkg.) Is dit te veel organische meststof? Ik ben van plan dit bed te zaaien met eenjarige en meerjarige zaden die goed groeien in mijn gebied, en vervolgens mogelijk een of twee kleine vaste planten aan het bed toe te voegen. Mijn lokale kinderdagverblijf stelde voor om “Plant-tone” te gebruiken als een biologisch plantaardig voedsel voor alle doeleinden. Is dit allemaal te veel ?? “

Grumpy repIies: denk dat je plan in orde is zolang je alles goed in orde hebt. Plant-toon is een goede, langzame afgifte, organische meststof, evenals katoenzaadmeel en wormafgietsels. Lavazand is echter niet biologisch en ook geen kunstmest. Het is hoogstens een bodemverbeteraar. In tegenstelling tot wat sommige mensen in Texas beweren, is het geen wondermiddel, slaat het geen voedingsstoffen op en geeft het geen enkele magische eigenschap aan de bodem. Degenen die beweren dat ze het doen, hebben te maken met pseudowetenschap, hetzelfde soort dingen dat je op tv tegenkomt in informercials. Hier is een interessant commentaar op: http://froebuck.home.texas.net/toppage8.htm. Ik zeg niet dat ik het niet moet gebruiken. Val gewoon niet voor de hype. Organische stof zal veel meer voor je planten betekenen dan lava-zand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 36 =