Waarom de noordelijke kardinaal een favoriete wintervogel is

Of je nu een amateur-vogelaar bent of een doorgewinterde ornitholoog, iedereen kijkt graag naar de prachtige noordelijke kardinaal. Kleurrijk en muzikaal, deze levendige en populaire zangvogel (het is de staatsvogel van zeven staten) zullen het huis niet verlaten alleen omdat het een beetje koud wordt naar het zuiden. In onze regio leven veel permanent aanwezige vogels, wat betekent dat ze het hele jaar door aanwezig zijn; rouwduiven, bobwhites, putters en verschillende soorten haviken en uilen zijn slechts een paar soorten gevogelte die in de winter dicht bij huis blijven. Geen, echter, zijn zo opvallend als de felrode Northern Cardinal. Dus terwijl het misschien te onstuimig is om naar buiten te gaan, een mok koffie inschenken, bij een raam zitten en deze prachtig gekleurde kardinalen de winterhemel oplichten.

Ze fleuren een winterse dag

In tegenstelling tot andere vogelsoorten migreert de noordelijke kardinaal niet tijdens de winter. Met hun schitterende rode veren zijn ze gemakkelijk te herkennen en leuk om te zien terwijl ze jagen en spelen in de kou. Zelfs de meer subtiel gekleurde vrouwtjes, met mooie rode accenten in hun lichtbruine veren, zijn te zien door te flitsen tussen de takken. Kardinalen zijn net zo mooi neergestreken op een kale boomtak als ze zitten tussen de heldere groenblijvende takken.

Ze maken een vreugdevol geluid

In tegenstelling tot veel andere zangvogels in Noord-Amerika, kunnen zowel de mannelijke als vrouwelijke kardinalen zingen en ze hebben een aantal verschillende nummers die ze de hele dag zullen spelen. (In de meeste zangvogelsoorten is alleen de man in staat om te zingen.) Wanneer een vrouwelijke kardinaal het nest zingt, betekent dit meestal dat ze het mannetje vertelt dat ze meer voedsel nodig heeft.  

Zij zijn goede leveranciers

De vrouwelijke kardinaal bouwt het nest terwijl het mannetje haar en het omliggende gebied nauwlettend in de gaten houdt voor roofdieren en andere mannetjes. Het vrouwtje zal als enige de eieren uitbroeden. De taak van de man in deze periode is om haar te voeden in het nest en hun territorium te beschermen tegen indringers. Zodra de jongen uitkomen, zullen zowel mama als papa ze voeden.

Loyaal tegenover elkaar (meestal)

Als u kardinalen gedurende langere tijd in de gaten houdt, ziet u mogelijk een ritueel waarnaar wordt verwezen mate geeft. Het mannetje pakt een zaadje, springt naar het vrouwtje en de twee raken snel snavels als ze het eten pakken. Mate-feeding gaat door de leg- en incubatiefasen van het fokken. Doorgaans blijven Northern Cardinal-paren het hele jaar samen en vaak, maar niet altijd, blijven paren bij elkaar totdat één sterft, op welk moment de overlevende partner naar een andere partner zal zoeken..

Ze zijn het hele jaar door buren

Omdat deze vogels niet typisch migreren, hoewel ze kunnen reizen als voedsel schaars wordt, kun je het hele jaar door genieten van Northern Cardinals in je tuin, inclusief de wintermaanden. Om ervoor te zorgen dat ze niet verder kunnen bewegen, moet u ervoor zorgen dat uw woning over voldoende beschutting- en broedplaatsen beschikt, evenals over voedselbronnen. Kardinalen kunnen er opzichtig uitzien, maar zij geven de voorkeur aan discrete, afgelegen gebieden voor beschutting en nesting. Struiken van dichte wijnstokken en struiken zorgen voor een goede dekking, zodat de vogels zich veilig voelen. Sommige van hun voorkeur planten omvatten bosbessen, clematis, wijnstokken en meidoorn. Evergreens zoals dennen en sparren bieden ook een comfortabel winterverblijf. Essentiële nestmaterialen, zoals kleine twijgen, dennennaalden en gemaaid gras, zullen kardinalen aanmoedigen om nesten in de buurt te bouwen, hoewel ze geen vogelhuisjes zullen gebruiken. Houd een aanbod van zangvogelvoeding beschikbaar wanneer de natuurlijke voedselbronnen kleiner worden – kardinalen genieten onder andere van de zonnebloemen en saffloerzaden, gekraakt maïs en verse bessen.  

Tijdens de lente zie je misschien een mannelijke noordelijke kardinaal een venster aanvallen. Het valt zijn reflectie in het glas aan omdat hij zijn broedgebied fel zal verdedigen tegen indringers.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 82