‘Easter Egg’ Radijs

Groeiend ‘Easter Egg’ radijs is een onberispelijk keuze voor diegenen die dat nodig hebben onmiddellijke bevrediging. Zaaien om te oogsten duurt slechts drie vier weken – net iets langer dan nodig is om te gaan via beveiliging hoogstens grote luchthavens.

Genoemd naar hun ronde wortels in kleuren van paars, rood of crème, deze knapperig, zacht smakende groenten zijn leuk om te kweken voor beide kinderen en beginners. Hun groot zaden zijn gemakkelijk te hanteren, en ze ontkiemen bij koud weer, zodat je nooit hoeft te breken een zweet.

Start zaden twee tot zes weken voor je laatste lente vorst. Een geweldige postorder bron is johnnyseeds.com. Dit jaar, Pasen komt op 27 maart dit jaar, dus begin met hen rond de eerste van de maand voor een Paasoogst. Zeug ze in de tuin 1/2 inch diep en 1 centimeter uit elkaar in bands 2 tot 3 inch breed. Je kunt ook zaaien ze in containers hetzelfde gebruiken afstand. Houd de grond constant vochtig terwijl de planten toenemen. Wanneer een radijs bereikt de grootte van a grote marmer en jij kan kleur zien op de “Schouders” van de root, het is tijd om te kiezen. Pak de radijs bij de basis van de bladeren, en trek rechtdoor up. Laat geen radijs erin de grond voorbij volwassenheid.

Verwant: Radijs in warme kruidenrecept

Snijd de greens af om te gooien in salades als je wilt. Wassen grond van de wortels. Grondig droog alles wat je niet doet van plan om onmiddellijk te eten, en bewaar ze in zip-top plastic tassen in de koelkast. ze zullen houd voor meerdere weken. 

Als je groei misloopt deze radijsjes in het voorjaar, zul je heb een tweede kans voor een bijsnijden in de herfst. Zaai zaden vier weken voor vorst in de herfst.

‘Easter Egg’ Radijs
LICHT volle zon of lichte schaduw
BODEM Los, goed doorlatend en licht zuur
ZEUG Twee tot zes weken voor de laatste voorjaarsvorst voor een lentegewas

Genieten! Boter-ondergedompelde radijzen
Smelt 8 gram (1 kopje) gezouten boter in een dubbele ketel laag tot dik en romig. Dip 30 gewassen en bijgesneden radijs in gesmolten boter om te coaten en over te dragen naar een met perkamentpapier bekleed vel pan. Chill tot de boter gaat liggen, ongeveer 25 minuten. Serveer met zeezout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − = 73