6 kleine bomen voor kleine werven

 

vrd_phixr-e1464896694891.jpg
‘Velma’s Royal Delight’ crêpe mirte. Foto: Dankbare lezer

Een van de domste dingen die huiseigenaren doen, is een boom planten zonder eerst te bepalen hoe groot die sukkel zal worden. Het verbergt snel de ramen, blokkeert de oprit, kraakt het trottoir, doodt het gazon en valt tijdens een storm neer en gooit het huis neer. De volgende kleinere bomen zullen geen van deze vervelende dingen doen. In plaats daarvan maken ze je tuin mooier, krijgen ze complimenten van buren en vallen je dankbaar voor Grumpy op je knieën. (Je kunt nu opstaan.)

Small Tree # 1 – Shorter Crepe Myrtles Stop met het planten van “Natchez” crêpe mirte. Ja, deze torenhoge, witbloemige reus is mooi, maar hij wordt snel 30-35 voet lang, wat veel te groot is voor de voorkant van je huis, tenzij je achternaam Trump is. (“It gonna be YUGE !!!”) Dit is de reden waarom duizenden van jullie elk jaar crêpe moord plegen en klagen dat “de bloemen zo hoog zijn dat ik ze niet kan zien.” Hoe kun je dit oplossen? Plant een selectie die wordt niet erg groot en je hoeft niet te slachten Kandidaten: ‘Acoma’ (witte bloemen, 6-10 voet lang), ‘Early Bird’ (wit of paars, 6-8 voet), ‘Siren Red ‘(donkerrood, 8-10 voet lang),’ Velma’s Royal Delight ‘(rijk paars, 4-6 voet),’ Zuni ‘(lavendel, 6-10 voet),’ Pink Velour ‘(neonroze, 10-12) voeten), en ‘Tonto’ (rood, 10-12 voet). Klik hier voor meer info over kleine crêpe-mirtes.

Kleine boom # 2 – Japanse esdoorn

 

picmiacom_phixr-e1464898401375.jpg
Japanse esdoorn. Foto: picmia.com

Wanneer iemand zegt: “Ik heb een kleine boom nodig voor een kleine ruimte,” mijn eerste gedachte is altijd van Japanse esdoorns (Acer palmatum). Waarom? Deze langzaam groeiende juwelen zijn zeer braaf, komen in een verbazingwekkende verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren en bieden zinderend helder scharlaken, karmozijnrood, oranje en geel herfstgebladerte. Velen gaan uit op een hoogte van 15 voet of minder en doen er lang over om er te komen. Overweeg ‘Bloodgood’ (15 voet lang), ‘Crimson Queen’ (4-6 voet), ‘Emperor 1’ (15 voet), ‘Fireglow’ (12 voet), ‘Garnet’ (6-9 voet), ‘ Inaba-shidare ‘(5 voet) en’ Shaina ‘(3-4 voet). Klik hier voor planttips.

Kleine boom # 3 – kuisboom

 

vitex-006-copy_phixr-e1464964334320.jpg
Kuis boom. Foto: Steve Bender

Weinig bomen geven u in de zomer opzichtige blauwe of paarse bloemen. Chaste tree (Vitex agnus-castus) is een. Dit is van mij. Ik heb het bijna 20 jaar gehad en het is nog steeds minder dan 15 voet lang. Ik snoei het in de winter veel om de interne takken te verwijderen en de sculpturale stammen te laten zien. Het bloeit op nieuwe groei, dus snoeien in de winter is goed voor het. Het verwijderen van de eerste bloemengloed nadat ze vervagen, resulteert in een tweede bloeironde in augustus of september. Chaste tree is volledig winterhard in USDA zones 7-11 en kan terugkomen van de wortels en nog steeds bloeien in Zone 6.

Kleine boom # 4 – Magnolias “Little Girl”

 

wilsonnurseriescom_phixr-e1464965020536.jpg
Magnolia x ‘Ann.’ Foto: wilsonnurseries.com

Fokkers bij het nationale Arboretum van de VS hadden Grumpy geen gunsten toen ze een uitstekende groep compacte, lentebloeiende magnolia’s de ‘Little Girl Series’ noemden. Misschien hadden ze geen keus, aangezien verschillende leden van de groep ‘Ann’, ‘Betty’, ‘Jane’ en ‘Susan’ heetten, maar ik kan me niet voorstellen om in een tuincentrum te lopen en te zeggen: ‘Kun je toon me wat kleine meisjes? ” zonder gearresteerd te worden. Deze hybriden worden 10-15 lang en zetten een prachtige weergave van dieproze tot roodachtig-paarse bloemen op, laat genoeg in de lente, zodat de vorst ze zelden beschadigt. Daarna openen ze de hele zomer een paar bloemen de hele zomer open. Laat ze groeien in USDA-zones 3-8.

Kleine boom # 5 – Fringe Tree

 

fringe-tree-001_phixr_phixr-e1464966839919.jpg
Fringe tree. Foto: Steve Bender

Het aanbieden van wollige, witte bloemen in de lente en fel geel fall gebladerte, deze mooie inheemse boom is een goede vervanging voor bloeiende kornoelje voor mensen die geen kornoelje kunnen groeien. Ook bekend als grancy graybeard, fringe tree (Chionanthus virginicus) groeit ongeveer 15 voet lang en breed en is winterhard in USDA-zones 4-9. In het zuiden is het vrij van schadelijke organismen, maar de vatbaarheid voor de smaragdgroene asboorder (het behoort tot de asfamilie) zou het gebruik in het noorden en in het midden van het Midwesten moeten temperen.

Kleine boom # 6 – Rose-of-Sharon

 

ros_phixr-e1464969176712.jpg
‘Diana’ roos-van-Sharon. Foto: Steve Bender

Deze oude Zuid-favoriet is de cirkel rond. Het was een van de stand-byplanten van oma voor weken van kleurrijke zomerbloeiers. Maar kinderdagverblijven in die tijd verkochten meestal onbenoemde zaailingen die weedy en gnarly konden zijn. Hedendaagse verbeterde hybriden hebben daarentegen betere bloemen over een langere periode, meer kleuren, minder zaden en mooiere vormen. Bloei op nieuwe groei, ze bereiken 10-12 voet lang en passen zich aan USDA-zones 5-9 aan. Grumpy beveelt het volgende aan: ‘Ardens’ (dubbele lila-paarse bloemen, enkele zaden), ‘Blue Chiffon’ (blauw met gegolfde midden,) ‘Blue Satin’ (blauw met rood midden), ‘Blushing Bride’ (dubbel wit, paar zaden), ‘Diana’ (groot wit, paar zaden), en ‘Pink Giant’ (roze met rood centrum).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 77