Gabung Warna Kegemaran Kami

EUntuk penghias yang paling berpengalaman, memilih warna boleh menjadi tugas yang memakan masa. Itulah sebabnya begitu banyak pro cenderung melekat dengan warna kegemaran mereka. Di sini, kami berkongsi kombinasi yang kami dan kebanyakannya – bukan kerana mereka telah menetas dari landasan fesyen, tetapi kerana kami melihat bagaimana mereka bekerja dengan pelbagai cara. Mereka seimbang dengan baik: tidak terlalu panas atau terlalu sejuk, tidak terlalu berani atau terlalu membosankan. Pilih palet yang sesuai dengan gaya anda, dan cari cara untuk meletakkannya di rumah anda.

Combo Warna # 1
Kenapa kita menyukainya: Ada sesuatu yang ceria tentang aqua dan kuning. (Pardon simile postcard, tetapi seperti melihat cahaya matahari dan lautan air.) Namun, kombo tidak begitu voltan tinggi yang anda akan tayar dengan cepat. Campurkan dalam warna putih yang sejuk, kelabu dan sayur-sayuran pucat untuk pelbagai.

Di mana ia berfungsi: Warna-warna ini adalah yang terbaik untuk mencerahkan ruang kecil, seperti bilik matahari.

Untuk kesan yang besar: Cat atau kertas dinding dalam kuning, menggunakan cat semigloss putih abu-abu pada trim. Tambah aksen biru dengan lampu atau bantal.

Untuk dos kecil: Hancurkan tuala turquoise dan kuning dalam mandi neutral. Atau letakkan bunga kuning terang di pasu aqua di sepanjang mantel anda.

Combo Warna # 2
Kenapa kita menyukainya: Taupe dan biru adalah warna yang menenangkan, tetapi mereka juga mempunyai cukup pop untuk menjaga bilik daripada kelihatan hambar. Mereka bekerja dengan pelbagai gaya. Tambah limau dan kulit putih dalam bentuk penutup dan bantal. Brown juga akan kelihatan cantik dengan skim ini.

Di mana ia berfungsi: Hanya kira-kira di mana sahaja – ini adalah warna klasik yang menghasilkan aliran visual yang bagus.

Untuk kesan yang besar: Cat dinding dan trim warna taipe yang sama. Gunakan semigloss untuk memangkas dan selesai kulit telur di dinding. Ini menjadikan bilik kelihatan lebih besar.

Untuk dos kecil: Pertimbangkan biru berais di atas siling. Cat belakang rak buku yang dibakar oren. Matikan tikar pada karya seni untuk orang-orang dalam keluarga neutral ini.

Combo Warna # 3
Kenapa kita menyukainya: Segar dan cantik terangkan kombinasi salmon merah jambu dan musim bunga hijau ini. Tudung kuning coklat dan cokelat akan memelihara palet yang canggih, tidak kebudak-budakan.

Di mana ia berfungsi: Hebat untuk bilik tidur dan bilik mandi. Dengan penambahan coklat, kombo ini juga akan pergi ke ruang tamu yang lebih formal.

Untuk kesan yang besar: Warna ini agak kuat untuk dinding, tetapi di atas sofa atau kerusi mereka membuat kenyataan. Anda juga boleh menggunakan skim ini untuk rawatan tetingkap.

Untuk dos kecil: Catkan perabot merah jambu untuk membawa api ke dinding bilik tidur neutral. Tambah bantal untuk menaikkan sofa atau kerusi ruang tamu yang membosankan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 22