Cara Pilih Pokok Buatan Terbaik

Ornamen on Artificial Christmas Tree
Daniel Acker / Bloomberg melalui Getty Images

Terdapat jeda ringkas pada tahun ini, apabila mangkuk telur, mangkuk besi, dan mangkuk palmetto semuanya telah membual hak-hak bercakap-cakap untuk musim yang lain, sebarang kegoncangan keluarga Thanksgiving telah bangkit dan jatuh, dan hanya ada satu pertempuran tertentu di cakrawala yang menyatakan ketibaan musim cuti baru: memilih pokok Krismas. Setiap tahun, sekumpulan keluarga baru menyeberang ke apa yang boleh dilihat oleh nenek moyang yang mempunyai sisi gelap dekorasi percutian: pokok-pokok Krismas buatan. Terdapat pemikiran asas-asas yang tertentu untuk memastikan pokok hidup tradisional hidup (di rumah anda!) (Selama 25 hari atau lebih!) (Setiap tahun!). Dan apabila anda menambah lampu rentetan kusut, haiwan peliharaan yang ingin tahu, dan jadual sibuk yang tidak berputar di sekitar menyapu dan menyiram, dengan baik, pokok buatan hanya mula masuk akal. Untungnya kita hidup dalam masa di mana pokok-pokok buatan ini mudah dilalui sebagai penambahan Christmastime yang elegan ke rumah anda. Dengan berkat itu, walaupun ada beban pilihan. Mereka telah mendapat pokok-pokok yang pendek dan tinggi, kurus dan gemuk, hijau gelap, cerah hijau, dan dalam-antara-hijau, dan itu hanya permulaan.

Memandangkan pokok itu adalah pokok hiasan percutian, tidak ada ruang untuk membuang masa atau wang ke atas pokok buatan yang tidak baik. Kami telah meletakkan beberapa perkara untuk difikirkan mengenai perkara ini yang akan membantu anda memilih pokok Krismas buatan terbaik untuk rumah anda tahun ini. (Sebagaimana yang disanjung oleh saudara-saudara tradisionalis yang tiruan adalah cara untuk pergi walaupun, anda sendiri.)

1. Pertimbangkan ruang anda.

Ukur kawasan yang anda sedang perancangan untuk meletakkan pokok itu. Hujung pokok itu harus 6 inci dari siling jika anda menyasarkan pohon tertinggi yang akan dibenarkan oleh bilik anda. Jika tidak, perkara yang hebat tentang tiruan ialah anda boleh mendapatkan pelbagai saiz yang lebih kecil seperti jenis tabletop atau pokok lantai lebar langsing, sesuai untuk pangsapuri!

2. Putuskan Lampu.

Adakah anda akan membeli sendiri lampu rentetan atau menambah lampu rentetan? Pra-terang mudah, dan kini terdapat pelbagai pilihan yang jelas, putih, dan berwarna-warni. Pastikan pokok itu direka bahawa apabila satu mentol keluar, selebihnya tetap dinyalakan. Sekiranya anda suka mengubah hiasan anda setiap tahun, jelaslah pokok yang tidak kelihatan mungkin menjadi pilihan yang lebih baik, kurang berkomitmen.

3. Pilih Pine Needle.

Pokok cenderung untuk datang dengan pelbagai pilihan jarum. Sesetengahnya direka bentuk untuk meniru pokok yang sejati seketika. Orang lain mungkin tidak kelihatan seperti realistik dekat, tetapi membuat pokok yang lebih tebal. Cara terbaik untuk memastikan anda melihat rupa yang anda mahu? Semak sendiri. Jika membeli-belah dalam talian, Balsam Hill mengesyorkan memastikan anda mempunyai pilihan imej resolusi tinggi yang boleh anda zum masuk.

4. Pilih Bentuk Anda.

Adakah anda cuba meyakinkan tetamu (ahem, mertua!) Pokok ini nyata? Atau bolehkah anda hidup dengan tiruan dan hanya memerlukannya tepat bentuk yang betul? Banyak pokok tiruan datang dalam bentuk pensil dan kurus yang tajam: tidak betul-betul realistik, tetapi mungkin tepat untuk melihat atau ruang tertentu. Jika tidak, cari bentuk yang lebih besar, penuh, organik yang menyerupai sesuatu yang anda akan beli sebuah ladang pokok Krismas.

5. Dapatkan Precise Dengan Warna.

Jika laman web atau kedai anda membeli-belah mempunyai gaya yang menggabungkan kedua-dua hijau gelap dan cahaya dan coklat, itulah kunci kepada pewarna pokok yang realistik. Pokok-pokok hijau monoton boleh dimainkan dengan cantik tetapi mungkin tidak boleh dilalui sebagai realistik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 27