ABC of Monogramming

Apabila ia datang kepada monogram, semua yang lama baru lagi. Setelah dikekalkan dengan ketat untuk handuk tangan di mandi tetamu, monogramming kini merupakan cara terbaik untuk memperibadikan apa-apa yang ada di rumah anda. Ya, ibu bapa awak memberi anda inisial anda, tetapi di mana anda meletakkannya adalah sepenuhnya kepada anda.

A. Etiket Monogramming
Monogram tiga huruf klasik tidak akan keluar dari gaya di Selatan. Tetapi peraturan boleh – dan harus – anda patah. Cuba variasi pada tradisi ketika membeli sesuatu untuk pasangan suami isteri. Daripada jahitan pada inisial isteri yang sudah berkahwin, gunakan huruf pertama nama pasangan itu dan nama awal mereka yang terakhir. Sebagai contoh, Samantha dan Luke Miller akan menjadi SML. Sekiranya anda ingin kelihatan bergaya, cuba satu huruf monogram di dalam satu bingkai titik polka. Atau mempunyai tiga permulaan yang dijahit pada bulatan kain yang berlainan, seperti pada apron ini.

B. Tip Jenis
Apabila memilih font, pertimbangkan gaya, saiz, dan tetapan. Satu skrip rumit mungkin kelihatan hebat pada tuala mandi mewah, tetapi ia menjadi kusut ketika menyusut untuk menyesuaikan item kecil. Untuk mendapatkan pratonton produk siap, tanya seseorang di kedai monogram untuk mencetak huruf yang anda suka, dalam saiz sebenar dan fon di atas kertas, dan tahan di sebelah item.

C. Buatlah Sendiri Anda
Kami suka cara yang segar dan menyeronokkan untuk menggunakan idea tradisional. Sebagai contoh, cuba monogram nada-pada-nada di hadapan kerusi makan kerusi berlengan. Pilih thread dengan kilauan untuk kesan halus dan canggih. Mandi masih menjadi tempat yang bagus untuk sentuhan kesan yang tinggi juga. Monogram tirai mandi anda. Atau jika itu terlalu banyak, bagaimana dengan tikar mandi? Anda juga boleh menggunakan lampshades monogram dan butang untuk bingkai gambar. Dan sentiasa ada tuala. Ingatlah untuk membasmi mereka untuk mengelakkan pengecutan yang boleh menyebabkan keperitan di sekitar surat anda.

“ABC of Monogramming” adalah dari isu Hidup Selatan pada Jun 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 62