Next Great Neighborhood: Cherokee Street in St. Louis

 

2205202_nghch0123.jpg
Foto door Ashley Gieseking

Ondanks de afwezigheid van een masterplan bloeide dit voormalige niemandsland organisch op, gecultiveerd door jonge ondernemers. Begin met ‘Antique Row’, een stroom van kringloopwinkels met buurtcafés. Loop naar het westen en de sfeer wordt kunstzinniger, met vooruitstrevende galerijen, boetieks en de hoogste concentratie aan Mexicaanse restaurants in de stad.

“Cherokee Street is naar St. Louis wat St. Louis voor de rest van het land is”, zegt winkeleigenaar Randy Vines. “Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar iedereen die de tijd neemt om het te verkennen, zal ontdekken hoe bijzonder en levendig het is.”

 

Hier zijn negen van onze favoriete plekken langs de opkomende straat:

1. Siete Luminarias Jarenlang was het de zware concentratie van Mexicaanse restaurants die het verkeer naar Cherokee trokken. De nieuwste toevoeging is de kitscherige maar heerlijke Siete Luminarias. Pak de pambazo ($ 9), een nietje dat je vaak in het noorden van de Rio Grande tegenkomt.

2. De Fortune Teller Bar Een terugkeer naar het vorige leven van de ruimte als een duikbar onder leiding van een tarotlezer, het menu eer de Duitse roots van de eigenaren met donkere lagers op de tap en cocktails zoals de Ein Grüne Hut ($ 8) afgedekt met dille uit de tuin.

3. Scarlett Garnet In 2012 opende de eigenaren achter de edgy sieradenlijn Scarlett Garnet een winkelpui waar je kunt winkelen van de nieuwste snuisterijen van de labels, evenals met de hand genaaid tops en kleurrijke accessoires van andere ontwerpers uit Missouri..

4. STL-stijl Tweelingbroers Jeff en Randy Vines openden hun winkel in 2009 als een bron voor zeefdrukoverhemden en -accessoires die de stad die ze kennen en waarderen, vertegenwoordigen. Slogans zoals “Je kunt stijl zonder STL niet spellen” en “Get Your Thrills in St. Louis Hills” maken deze T-shirts ($ 22,95) en posters ($ 32,95) veel koeler dan je gemiddelde souvenir. Als je een ontwerp vindt waar je dol op bent, maar niet de kleur, laat je ter plekke een T-shirt op maat maken.

 

 

2205202_nghch0303.jpg
Foto door Ashley Gieseking

5. Klop Bakeshop In het midden van antiekwinkels die deel uitmaken van de oostelijke strip Cherokee, belooft deze jarenlange duurzame bakkerij dat elke taarttaart, koekje en spek-chocoladekoekje dagelijks vers wordt gebakken met lokale ingrediënten. “Ik ben twee buurten hier vandaan opgegroeid”, zegt eigenaar Kaylen Wissinger. “Het is geweldig om deel uit te maken van de renaissance en omringd te zijn door zoveel jonge, creatieve mensen om ideeën weg te stoten.”

6. Retro 101 Volg de coole kinderen, inclusief frequente shopper en lokale muzikant Pokey LaFarge, naar deze vintage winkel waar je alles kunt vinden, van pocketvierkanten voor huisjurken van minder dan $ 10 tot $ 25 1950, en een chiffonjapon met kralen in de jaren 20 voor $ 450. Retro 101 is al meer dan 10 jaar een instelling in het gebied en is de eerste stop voor iedereen die op zoek is naar unieke meubels, kleding en prullaria. 314 / 762-9722

7. Schuim koffie en bier Hier komen jonge en oude hipsters samen aan het einde van de dag om de line-up van opkomend indietalent te beschrijven. De bar staat bekend om het boeken. U past in door een PBR- en krakeling-croissant te bestellen ($ 4). Voor een extra kick, ga je voor een Kosmonaut ($ 6), Foam’s versie van een White Russian.

8. Junk Junkie Toen de moderne meubelzaak in het midden van de eeuw MoModerne van Cherokee en de buitenwijken verliet, bewaarde eigenaar Luby Kelley de ruimte en veranderde het in een wederverkoophuis dat dezelfde smaak en kwaliteit biedt, maar tegen een veel lagere prijs. 315 / 495-4095

9. Kunstgalerijen De verschuiving in Cherokee begon toen galerijen in de vroege jaren 2000 begonnen te verhuizen. Fort Gondo leidde de weg met zijn steeds veranderende collecties, tentoonstellingen, poëzielezingen en gemeenschapsevenementen. Nieuwere ondernemingen zoals Blank Space (2847 Cherokee Street) lijken meer op collectieven, waar je alles kunt tegenkomen, van een ambachtelijke verkoop tot een elektronische muziekshow. Dit jaar verhuist The Luminary, gecrediteerd met het brengen van indie-namen zoals de Atheense rockband van Montreal en mixed-media artiest Gabriel Dawe naar het gebied, naar een ruimte van 16.000 vierkante meter, wat de ante op Cherokee’s kunstscène verhoogt door het toevoegen van gedeelde bronnen voor creatieven.

Hebben we iets gemist? Vertel ons uw favoriete plek op St. Cherokee Street in de comments hieronder. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 81