Hier is waarom u deze voormalige Stagecoach-stop moet uitchecken

De beste manier om het kleine Salado, Texas, in het zuiden van Bell County te ervaren, is door erop te strompelen. Kruising I-35 tussen Austin en Waco, kijk uit je raam en daar is het – een klein stukje Texas ‘verleden, vlak bij de snelweg.

Dit dorp groeide op rond het Salado College, opgericht in het midden van de negentiende eeuw, maar het bronwater van de Salado Creek trok al honderden jaren indianenstammen aan – zelfs honderden jaren voordat de Spanjaarden kwamen opdagen. En Salado was een postkoetsstop voordat het een stad was.

Toen de spoorlijn het omzeilde, zag Salado een daling, maar in 1940 begon het een trage en gestage comeback, toen de familie Van Bibbers het Shady Villa Hotel kocht, dat ze de Stagecoach Inn noemden. Je kunt er nog steeds lunchen, dineren en drinken (woensdag – zondag) en een lopende renovatie is gepland om ergens volgend jaar kamers te openen.

Met een bevolking van iets meer dan 2.000 is Salado nauwelijks een metropool, maar het heeft een bloeiende kunstgemeenschap die zowel inwoners als bezoekers aanspreekt. De Staatscommissie voor de Kunsten van Texas heeft Salado een staatscultuurwijk genoemd en de gemeenschap heeft allerlei creatief talent aangetrokken, van beeldhouwers, schilders en pottenbakkers tot schrijvers, musici en acteurs. Het Tablerock-amfitheater organiseert het hele jaar door producties en Salado’s Sculpture Garden is een populaire plek in de stad.

Boodschappen doen

Het historische centrum staat vol met winkels en galerieën. Langskomen Salado Glassworks om kunstenaars aan het werk te zien. The Shoppes on Main is een marktplaats met 5.000 vierkante voet aan winkels. Ga vintage bij Antieke roos van Bell, en vind fashion-forward dameskleding bij Christy’s of Salado, The Red Cactus, en Snickelbritches. Ga naar de Aardbei Patch voor specialiteiten uit Texas en gastronomische koffie en Twenty-One Main voor unieke woonaccessoires.

Dining

Salado heeft een verrassend aanbod van eetgelegenheden voor een klein stadje. Locals komen massaal naar toe Barrow Brewing Co. en Chupacabra voor ambachtelijk bier;  Alexander’s Distillery at Inn on the Creek, een restaurant en cocktail lounge vernoemd naar een distilleerderij die ooit op het terrein stond; De schuur, informeel eten en drinken ook op onroerend goed bij Inn on the Creek; Johnny’s Steaks & Bar-be-que; De Salado-patio voor Mexicaanse gerechten; The Range at The Barton House voor luxe diner- en ambachtelijke cocktails; en McCain’s Bakery & Café.

snoozing

In Salado vindt u allerlei soorten B & B’s, van een historisch herenhuis tot charmante huisjes. Uitchecken Inn on the Creek, Baines House Inn & Gallery, Yellow House Bed and Breakfast, en andere eigenschappen in de Salado-bezoekersgids.

Dus je wilt daar wonen

Sisters Melanie Kerchmeier (makelaar / eigenaar) en Sue Ellen Slagel (makelaar) werken samen om Century 21 Bill Bartlett voort te zetten, het Salado onroerend goed bedrijf dat hun vader 44 jaar geleden begon.

“Salado werd vroeger beschouwd als een pensioen gemeenschap, maar niet meer”, zegt Slagel. “Ik durf te wedden dat onze mediane leeftijd midden 40 is. De reden dat we Salado kunnen verkopen, is dat het die kleine stad heeft, relaxte, vredige sfeer. Zodra je de I-35 verlaat en de stad inrijdt, voel je je kalm. Je bloeddruk daalt. “

De stad kreeg een flinke boost door de voltooiing van een I-35 uitbreiding. Nu de bouw niet langer het verkeer verstoort, en de gerenoveerde snelweg het gemakkelijker maakt om de route van Austin naar Waco naar Dallas te rijden, is Salado booming. “Elke fatsoenlijke woning tussen de $ 250.000 en $ 400.000 wordt opgekocht”, zegt Slagel. “En dan hebben we woningen met een areaal van meer dan een miljoen.”

De populaire ontmoetingsplaats van Salado, zegt Slager, is het gebied rond Royal en Main Streets, waar de lokale bevolking Barrow Brewing Co. en Chupacabra kunnen slaan voor een verfrissing en daarna door de straten kunnen lopen. Peddler’s Alley, dat is slechts een blok van Salado Creek.

“De mensen hier zijn erg gastvrij,” zegt ze. “En we hebben zo’n variëteit. Er zijn mensen die hier hun hele leven hebben gewoond. Er zijn anderen, zoals ik, die vertrokken maar besloten terug te komen. En dan hebben we bewoners die ervoor kiezen om hierheen te verhuizen – van zo ver weg als Californië – omdat ze dat kleine stadsleven willen met gemakkelijke toegang tot plaatsen zoals Dallas, San Antonio en Houston. Onze schoolinspecteur is een van de beste in het gebied – en hij verhuisde hier vanuit Plano omdat hij in een klein stadje wilde wonen. ‘

HORLOGE: Zuidelijke plaatsen die je waarschijnlijk verkeerd uitspreekt

Als sommige van die stadjes die van elkaar getwist zijn je een minuutje weggooien, zonder je zorgen te maken. Je weet tenminste hoe je Salado moet uitspreken. Vertel ons alsjeblieft dat je “salade-oh” niet zegt. Dat zou slecht zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 52 =