Ini adalah Makanan Paling Popular di Perkahwinan Selatan

Bilangan butiran yang masuk ke dalam merancang perkahwinan adalah mind-boggling; terdapat memilih tarikh yang betul dan tempat yang ideal, memilih pakaian yang sempurna dan gaun atendan, melengkapkan senarai tetamu supaya tidak ada perasaan yang menyakitkan, dan satu lagi ciri khas lain; tidak menghairankan bahawa pengantin lelaki, beserta ibu bapanya, cukup frazzled oleh masa hari besar sebenarnya tiba. Tetamu perkahwinan, kebenaran diberitahu, lebih peduli dengan hanya satu butiran lain: makanan. Semua orang mengingati makanan resepsi perkahwinan. Mereka tahu dari jemputan sama ada mereka akan menikmati hidangan ringan di dewan persekutuan gereja, atau sama ada mereka akan dihidangkan secara formal, makan malam. Lelaki, lelaki, muda dan tua, semua orang akan ingat perkahwinan kerana makanan.

Sebahagian besar upacara perkahwinan yang paling berpusat di sekitar memberi penghormatan kepada keluarga, kawan, dan tradisi. Di Selatan, tradisi itu lebih sering daripada tidak melibatkan makanan. Banyaknya hasil segar di seluruh Selatan, ditambah dengan cinta yang mendalam dan penghargaan makanan serantau dan orang-orang yang memasaknya, menyediakan pengantin Selatan dengan banyak pilihan yang berbeza ketika dia memutuskan pada tarif perkahwinan. Ia tidak biasa untuk mencari kegemaran Selatan seperti tomato hijau goreng, makaroni dan gigitan keju pimiento, atau biskut ham panas yang ditawarkan sebagai sebahagian daripada pesta perkahwinan, semata-mata kerana mereka adalah makanan keselesaan kegemaran yang dimasak oleh ahli keluarga tercinta . Sekiranya seorang pengantin Selatan mencintai kenangan zaman kanak-kanak minum teh manis dengan kekasihnya di teras belakang, anda mungkin mendapati bahawa wain rumah klasik di Selatan ditawarkan pada resepsi. Walaupun banyak hidangan Selatan yang sama boleh didapati di menu perkahwinan di seluruh Selatan, terdapat beberapa hidangan yang khusus untuk kawasan tertentu.

Berkaitan: 26 Pembuka selera luar mudah

Plate of Food at Wedding

Sekiranya anda menuju perkahwinan di kawasan Appalachian, jangan terkejut untuk mencari kek epal yang berlapis tinggi di atas meja pencuci mulut. Satu contoh legenda menggunakan produk tempatan, Apple Stack Cake membuat penggunaan lazat epal berlimpah Gunung Selatan. Pencuci mulut ini kelihatan seperti timbunan pancake tebal, dengan epal, manisan epal, atau mentega epal yang tersebar di antara setiap lapisan. Menurut kebiasaan, rakan-rakan dan jiran-jiran masing-masing akan membawa satu lapisan kek ke majlis perkahwinan, dan keluarga pengantin akan menyebarkannya dengan mengisi epal dan menyusun kek sebagai setiap lapisan tiba. Sememangnya, pengantin yang lebih popular menerima lebih banyak lapisan dan oleh itu mempunyai kuih tertinggi. Ia sentiasa persaingan, betul?

Anda boleh bergantung kepada hidangan yang enak jika anda dijemput untuk perkahwinan tradisional Texas. Sebuah barbeku dengan semua peralatan, yang tersebar atas dasar ladang yang bekerja, akan membuat anda berfikir anda berada di set filem koboi. Semasa anda duduk di majlis perkahwinan, aroma mengejutkan rusuk daging lembu yang mendesis, umpan bubur yang dimasak dengan lambat, dan punggung daging babi yang merokok akan mengharapkan pengkhutbah akan tergesa-gesa. Bawa selera makan anda dan meninggalkan tumit anda di rumah-lebih mudah untuk bergerak di antara meja bufet bbq dan hidangan sampingan berbilang hidangan jika anda memakai kasut koboi.

Pernikahan dengan bakat negara yang rendah juga menjanjikan makanan yang enak di resepsi, sebagai kegemaran serantau seperti kepiting segar dan udang mencari jalan ke makanan pembuka, sup, dan kursus utama. Di Barat, anda perlu but, tetapi di negara yang rendah, anda mungkin akan mengangkat kaki tanpa alas, kerana tidak biasa untuk majlis perkahwinan yang diadakan di pantai lengkap dengan udang udang atau panggang tiram. Makan tengah hari perkahwinan merupakan acara yang ideal untuk udang dan bubur jagung atau kacang merah dan nasi, kerana kedua-dua hidangan ini disukai dan hidangan klasik rendah negara.

Berkhidmat Sweet Tea at Wedding

Terdapat banyak lagi kegemaran serantau yang mencari jalan ke menu makan malam perkahwinan. Kebudayaan makanan Selatan itu sendiri adalah jambalaya yang hebat, campuran Jerman, Asia, Yunani, Ireland, Itali, Afrika, dan banyak etnik lain yang mengagumkan, sambil mengekalkan keunikan mereka sendiri, menggabungkan bersama untuk memperkayakan makanan Selatan. Jadi idenya mudah: Jika makanan tertentu, sama ada kolaches, ikan keli goreng, atau tamales, memberikan anda keselesaan dan kegembiraan, ia layak mendapat tempat di meja salah satu hari yang paling penting dalam hidup anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 50