Raikan Cuti di Natchitoches Seperti Magnolia Keluli

Pelancong telah melawat Natchitoches (diucapkan NACK-a-tish) sejak 1714, ketika pengembara Louis Juchereau de St. Denis mencipta jawatan perdagangan dan penempatan Eropah pertama di tebing Cane River Lake (dan menamakan bandar selepas suku kaum India tempatan ). Dan kita sudah tentu tidak bersendirian: Orang ramai dari seluruh Tenggara datang ke sini sepanjang bulan Disember apabila pusat bandar yang aneh dihiasi di dalam garland, berpakaian lebih dari 300,000 lampu berkelip, dan berubah menjadi suasana yang ajaib untuk Pesta Tahunan tahunannya. Titik tinggi musim ini adalah festival Krismas yang diadakan pada Sabtu pertama bulan Disember, dengan muzik, vendor pai daging, perarakan yang meriah, dan kembang api yang memukau di Cane River Lake.

 

Keluli Magnolia House in Natchitoches, LA
Robbie Caponetto

Steel Magnolias, telah ditetapkan di Natchitoches. Kaki-kuku filem ini, mengecam wanita-wanita Selatan meletakkan bandar ini sebagai tumpuan negara. Penulis dan Natchitoches asli Robert Harling memodelkan watak-watak itu selepas wanita-wanita sejati yang dibesarkannya, dan dia memahami serta sesiapa sahaja yang menjadikan Festival Krismas Natchitoches begitu unik.

“Tiada siapa yang tahu bagaimana untuk membuang parti lebih baik daripada orang Louisian,” kata Harling. “Perayaan ini telah menjadi begitu ajaib sepanjang tahun, dan ia tetap seperti itu. Ia adalah sebuah bandar yang indah dan cara yang indah untuk meraikannya.” Bagi penduduk setempat, perayaan ini adalah lebih kurang parti blok gergasi. “Anda tahu anda akan melihat semua orang di sana,” katanya sambil ketawa. “Makanannya hebat, kembang api kelas dunia, dan ada sejuk di udara. Ini adalah saat yang ajaib apabila lampu dihidupkan dan bandar tertua di Louisiana Purchase diterangi.”

Ketam Cake Remoulade from The Landing in Natchitoches, LA
Robbie Caponetto

Makan dan Minum Di sini.
Pilihan seperti Seafood Mac & Cheese (dengan kepiting, udang, dan udang) dan Grits & Quail menjadikan The Landing Restaurant & Bar suatu keharusan. Penduduk tempatan akan mengarahkan anda ke Latte’s Meat Pie Kitchen untuk contoh terbaik pai daging ikon di bandar itu. Ramai orang berbaris untuk pai daging renyah yang terkenal ini. Mereka sama baiknya dengan mereka: Satu pusingan pastri gulung dilipat dan dikelilingi di sekitar daging lembu atau udang (kegemaran saya) dan goreng sehingga terasa segar. Di Lasyone’s, mereka disajikan dengan nasi kotor atau salad kentang dan sebilangan saus panas (hiasan penting).

Tetapi tiada apa-apa yang mengatakan “Merry Christmas” agak seperti eggnog daiquiri berkrim dari Maggio’s Package Liquors, minuman minuman melalui barn. Juga, kira-kira 8 batu di timur bandar di Clarence, Grayson’s Barbecue adalah hujah ribut penting yang menarik 18-roda, orang ramai selepas-gereja, dan pasukan negara. Bawa pulang ke rumah salah satu daripada Grayson terkenal yang dihisap hams, yang dihantar ke meja percutian di seluruh negara. Dan ambil coklat panas dan latte peppermint di CaneBreak Café.

Natchitoches Christmas Lights
Robbie Caponetto

Berhenti di sini.
Pop ke Basilika Minor yang menawan dari Immaculate Conception (di Daftar Negara Tempat Bersejarah). Dibina pada 1728, gereja ini mempunyai tingkap kaca berwarna megah yang membuang kaleidoskop cahaya merentasi bangku-bangku yang digilap dan seni Perancis dan Jerman yang dicat tangan. Ikuti laluan perarakan ke Rumah Hakim Porter, katil-dan-sarapan yang dipengaruhi oleh Queen Anne yang dibina pada tahun 1912, dengan bunga-bunga bunga yang ditiup dari setiap tingkap dan pokok hiasan di lobi kecil, permata kotaknya. Teras lereng bukit itu begitu indah dan mempunyai gambar kad Krismas yang hebat.

Melakukan ini.
Cane River Boat Tours adalah cara terbaik untuk memaparkan paparan perayaan dan juga bunga api. Kapten Tom dan retriever emasnya memberikan syarikat yang hebat ketika anda perlahan-lahan motor melewati rumah-rumah tepi air yang cantik dan pohon-pohon oak dan jeruk yang mewah. Untuk mendapatkan rasa yang lebih mendalam dari masa lalu yang tersendiri di rantau ini, pemanduan ke dua ladang yang menghiasi cuti adalah bernilai perjalanan sampingan. Perkebunan Melrose terletak kira-kira 15 km di selatan Natchitoches di Negeri 119. Clementine Hunter berkhidmat sebagai juru masak di Melrose, dan kemudiannya menjadi salah seorang artis rakyat primadona yang paling terkenal di Louisiana. Hanya di bawah lebuh raya adalah Ladang Oakland, yang merupakan sebahagian daripada Taman Sejarah Negara Cane River Creole. Banyak bangunan luar asal, termasuk kedai tukang kayu dan rumah pengangkutan, masih utuh.

Membeli-belah in Natchitoches at Christmas
Robbie Caponetto

Kedai di sini.
Anda akan menemui hadiah dan stok barang-barang di banyak kedai di Front Street. Kaffie-Frederick General Mercantile adalah Landmark Bersejarah Negara yang telah dibuka sejak tahun 1863. Kedai itu menjual mainan, bekalan memasak, dan aksesori rumah dan taman yang terbit pada daftar tunai besar 1910. Kedai Krismas di tingkat atas adalah tempat yang bagus untuk mencari linen cendawan dan cenderahati. Berhenti oleh Dickens & Co., butik ceria yang penuh dengan perhiasan buatan tempatan, lilin percutian, dan memperlakukan bermusim. Kemudian ikuti hidung anda beberapa pintu ke Bathhouse Soapery untuk sabun dalam aroma seperti Sweet Potato dan Magnolia.

Samuel Guy Bed & Breakfast in Natchitoches, LA
Robbie Caponetto

Menempah bilik.
Dapatkan salah satu daripada banyak katil-dan-sarapan di daerah bersejarah Natchitoches. Gereja Street Inn terletak di tengah-tengah bandar, yang menjadikan perayaan menaiki angin dengan mudah. Berdekatan, di sepanjang Tasik Sungai Cane, 1830-an Steel Magnolia House baru-baru ini dibeli oleh hakim daerah Desiree Dyess, yang menghabiskan tahun lepas memulihkan bilik-bilik tetamu. Bed and Breakfast Samuel Guy House dipindahkan ke Natchitoches dari Mansfield, Louisiana, dan dipulihkan dengan kehebatan asalnya pada tahun 2004. Rumah Kebangkitan Yunani mempunyai teras yang menakjubkan dan menawarkan tujuh bilik tetamu unik. Nikmati Praline French Toast Casserole, dan kemudian berjalan ke Olive’s Garden, dinamakan sempena penaung seni tempatan yang dikasihi, untuk mencari beratus-ratus hydrangeas, buah zaitun manis, dan palma sagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 53 =