Een stewardess zegt dat dit het enige is dat u moet doen voor een goede service in de economie

Als zuiderburen weten we hoe belangrijk een warm welkom is en doen we er altijd alles aan om onze verzoeken te boeken met “alstublieft” en “dank u wel”. Dus hoewel deze tip voor geweldige service tijdens het vliegen misschien geen verrassing is voor mensen in onze nek van het bos, is het zeker een herinnering waard: zeg hallo tegen uw stewardessen bij het instappen in een vliegtuig.

Zoals stewardess Amanda Pleva in een bericht op Flyertalk 2017 schreef: “Weet je wat het slechtste deel van mijn baan is? Het is niet het braaksel opruimen of het behandelen van een boze passagier die in mijn gezicht schreeuwt, wat de meeste mensen aannemen. Het is wanneer ik aan de deur van het vliegtuig sta om mensen te begroeten en genegeerd te worden. “Iemand duidelijk zien hebben en mijn ‘hallo’ negeren en verder gaan is de meest ontmenselijkende ervaring. Het klinkt afgezaagd en waarschijnlijk ook, maar al die jaren later heb ik kan het icky gevoel niet voorbij krijgen dat iemand niet eens denkt dat ik een simpele ‘hoi’ of zelfs maar een snel flitsende glimlach waard ben. ‘

Later legt Pleva uit dat de hoffelijkheid wordt teruggegeven aan de beste vaardigheden van stewardessen: “… misschien is het een gratis drankje, misschien tikken we je op de schouder en doen we je in een lege rij. Of misschien is het gewoon extra attente service ! Maar we waarderen altijd een vriendelijk gezicht, en het woord verspreidt zich gewoonlijk onder de bemanning wanneer mensen bijzonder vriendelijk zijn. “

Dus daar heb je het. Wees je lieveling en verspreid de vreugde van de voorkant van de hut naar de achterkant, dames en heren.

BEKIJK: Dit is de enige reisetiquettetip waar je moet leven

Geïnspireerd om je etiquette tijdens de vlucht op te frissen? Bekijk onze essentiële etiquettevoorschriften voor de stoelen in het raam, het midden en het gangpad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =