Kenapa Pot Hanya Anda Yang Benar Perlu Adakah Oven Belanda

Kita semua mempunyai terlalu banyak hidangan. Duduk di lantai dapur terdahulu saya, membayangkan pokok-pokok yang disembelih untuk menyediakan kertas pembungkus yang diperlukan untuk memenuhi semua hidangan saya, saya bertanya kepada saya soalan radikal: “Apa yang saya perlukan?” Saya bukan bapa 12 kanak-kanak, jadi empat kemahiran besar berlebihan. Dan adakah saya akan mempunyai lima periuk besar dari apa yang berlaku di dapur empat pembakar saya? Kemudian saya melihat menara mangkuk pencampuran-saya membuat longgokan pemberian.

Tetapi selamat di hadapan kabinet, jauh dari pemikiran pengabaian, duduk ketuhar Belanda merah terang saya. Saya mengambil satu minit untuk melihatnya, membayangkan semua makanan kegemaran saya dimasak dan dibawa ke dalam bingkai cast-besi enameled. Dan ia memukul saya-ini adalah satu-satunya periuk yang benar-benar perlu.

WATCH: Chicken-and-Collards Pilau

Di dalam ketuhar Belanda, saya menyalakan sayur-sayuran yang tak terhitung jumlahnya di atas dapur dan memasak segala-galanya dari ayam hingga daging sebelum mengambilnya langsung dari panas dan membuangnya ke dalam ketuhar untuk menyelesaikan masakan. Saya menggunakannya untuk memperlahankan kelebihan tomato di malam hari untuk menemui mereka jammy pada keesokan harinya, dan seperti kebanyakan periuk, tuan rumah Belanda saya memasak sup dan stew (atau hanya air mendidih untuk pasta). Oh-dan kemudian ada roti. Tudung berat menangkap kelembapan, mewujudkan persekitaran yang sempurna untuk kerak yang renyah dan dalaman yang kenyal untuk sebiji paya. Saya biarkan ketuhar Belanda panaskan di dalam oven saya sebelum membuang doh ke dalam ruang tertutup, dan kemudian, periuk serba boleh menjadi oven roti mini. Semua itu tanpa menyebutkan tukang sepatu dan runtuhan yang muncul dari kedalamannya.

Oleh itu, katakan anda sedang bergerak atau anda hanya mahu mengecilkan (atau periuk dan periuk anda menyerang anda setiap kali anda membuka pintu ke almari) -makan masa untuk mengecilkan dan mendapatkan pintar tentang peralatan dapur yang paling sesuai untuk anda. Sudah tiba masanya untuk melabur dalam ketuhar Belanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 46