Jangan Buat Kesilapan Ini Semasa Memasak Bacon

Bacon adalah subjek yang sangat penting, jadi saya tidak akan membuat anda menunggu: selalu bermula dengan kuali yang sejuk. Sama ada anda suka bacon anda pecah atau kenyal, matlamatnya adalah jalur yang dimasak sama rata, tanpa bit daging yang dibakar atau poket karet lemak. Yang bermaksud pan dan bacon perlu panas perlahan-lahan.

Apabila anda meletakkan daging sejuk dalam kuali panas, ia akan meresap, menjadikan bahagian berlemak setiap jalur gebu. Anda mahu lemak itu perlahan-lahan, terutamanya jika anda mengharapkan banyak percambahan. (Sudah tentu anda.) Ketika panci memanaskan, lemak akan mencair dan daging akan segar dan masak, membuat kepingan yang sangat renyah.

Mulakan dengan kastor besi tempa. Panci aluminium memanaskan lebih cepat, yang bukan apa yang anda mahukan semasa anda memasak bacon. Letakkan bacon bacon dalam kuali sejuk, kemudian letakkan kuali pada dapur pada api sederhana. Pan masak daging sehingga bilah-bilah yang tajam dan sangat coklat, membalikkan seperti yang diperlukan. Pindahkan bacon yang dimasak ke tuala kertas untuk mengalirkan dan simpan larutan.

Jika anda memasak daging untuk orang ramai, kaedah dapur bukanlah cara terbaik untuk pergi. Anda boleh membakar bacon di dalam ketuhar dengan hasil yang hebat-walaupun peraturan pan sejuk tidak berlaku. Panaskan oven ke 400˚F. Susun hirisan bacon pada rak dawai dan letakkan rak dawai di atas kuali lembar untuk menangkap larutan. Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan selama 10 hingga 15 minit atau sehingga tahap dadu yang diinginkan.

Anda boleh meletakkan bacon yang belum masak dalam ketuhar sejuk, kemudian memanaskan ketuhar dan biarkan ia masak dengan perlahan, tetapi kami mendapati bahawa ia tidak membuat sedikit perbezaan pada hasil akhir. Ia hanya memerlukan lebih banyak masa – yang sangat berharga apabila anda mempunyai orang ramai yang lapar menunggu sampingan bacon dengan pancake dan telur mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =