Jangan Buat Kesilapan Ini Semasa Memasak Ayam Paha

Ingin tahu siapa yang sepatutnya meminta maaf: paha ayam. Seolah-olah tidak mencukupi untuk dikalahkan oleh sekurang-kurangnya sedikit daging (* ahem * dada ayam), kerana sebab-sebab di luar penjelasan, bahagian lazat ayam ini terlalu kerap ditindas di atas grill, ketuhar. Dengan mengelakkan kesilapan dalam mempersiapkan paha ayam anda, anda dengan senang hati akan melompat dari kereta muzik payudara dan menikmati makan malam ternakan dengan hati nurani yang bersih, tidak bersalah terhadap kekejaman ayam-paha yang dilakukan di dapur di seluruh Selatan setiap hari.

Simpan Kulit

Paha ayam tidak sepatutnya cantik. Namun, paha ayam yang tidak bernafas tanpa tulang yang dibungkus di kedai runcit telah dijaga untuk kelihatan lebih menarik daripada paha ayam yang berkilat-kilat yang duduk di sebelahnya (memasukkan kata-kata yang menurut buku itu). Jangan tertipu-kulit pada paha ayam seperti spons penuh yang bersedia untuk melepaskan jus masam ke dalam daging di bawahnya sambil memasak. Selain itu, kulit melindungi daging daripada sentuhan langsung dengan haba, yang membantu paha masak dengan perlahan dan mengekalkan kelembapannya. Melucutkan paha kulitnya sebelum memasak adalah langkah yang pasti untuk daging biasa-jika anda tidak suka makan kulit ayam, tunggu sehingga ia selesai memasak untuk mengeluarkan kulit, tidak pernah sebelum.

Watch: Cara Terbaik untuk Membuat Sayap Ayam

Memasak Paha, Dengan Hormat

Mulailah dengan memasak daging dengan garam dan searing bahagian luar paha (ya, kulit) dalam kuali besi dengan beberapa minyak. Dengan mengklik luar, anda memastikan luar yang renyang yang akan melindungi kedua daging di bawahnya dan memberikan kontras yang baik dalam tekstur bagi anda yang makan kulit (yang sepatutnya anda). Setelah ditenun secara merata di semua sisi, keluarkan paha dari kuali, tambah sedikit minyak ke kuali dan masak apa saja sayuran dan unsur aromatik yang anda ingin gunakan untuk rasa ayam (bawang, limau, cendawan, tomato, herba segar, dan sebagainya.) Tumis hingga bahan-bahan ini mendapat beberapa warna, letakkan paha ayam ke dalam bahan-bahan di dalam besi tuang, dan letakkan seterika di dalam ketuhar yang dipanaskan sebelum ayam dilakukan. Dengan menyelesaikan proses dalam ketuhar, anda memastikan bahawa daging memasak secara sama rata.

Dengan tip ini, anda bebas sebagai burung untuk menikmati potensi penuh pahlawan ini tanpa had! Untuk senarai resipi pakan ayam kami yang dipercayai, klik di sini. Anda juga boleh menikmati 13 Cara Menghancurkan Ayam Goreng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5