Ini adalah Keju Terbaik untuk Mac dan Keju

Masa telah tamat pengajian dari Cheddar. Jangan salah, Cheddar kaya mulut dan jenis yang tajam dan ringan menjadikannya keju yang indah untuk digunakan. Tetapi, terdapat keju yang lebih baik (lebih canggih) yang harus anda gunakan untuk merevolusikan mac dan keju anda: Gruyère.

Tonton: Mac dan Keju Baked Smokin ‘

Gruyère adalah keju Swiss yang terkenal dengan rasa yang lembut, berkrim dan bersahaja. Walaupun Cheddar adalah punchy dan berani, Gruyère licin dan pada mulanya menawarkan nota buah-buahan yang halus sebelum memberi pinjaman kepada cendawan dan cendawan yang halus. Bukan sahaja rasa yang unik, tetapi pakar keju bersetuju bahawa “Keju Alpine” (kelas keju yang asalnya dibuat di rantau Alpine termasuk Gruyere) adalah keju ideal untuk lebur kerana garam sedikit ditambah dalam proses cheesemaking, yang membolehkan keju untuk mengekalkan lelasannya. Dalam hidangan yang dipanggang seperti mac dan keju, tekstur ciri Gruyère ini bermakna ia akan melompat ke sisa ramuan, mencipta keju yang lancar di setiap bahagian hidangan. Untuk meletakkannya dengan mudah, bertukar-tukar di Gruyère untuk Cheddar (atau apa sahaja keju yang anda gunakan biasanya) membuat mac dan keju yang sangat rumit dan tambahan.

Adakah anda bersedia untuk mengambil lompatan Gruyere? Cuma ikuti Macaroni Bakar Klasik dan Resipi Keju dan di mana resepi itu memanggil Cheddar, gunakan 10 oz Gruyère sebaliknya. Pastikan anda membeli satu blok keju dan cincangnya sendiri. Keju pra-dicincang mengandungi bahan tambahan dan pengawet yang menghilangkan rasa dan tekstur keju sekali yang sangat baik. (Keju subpar tidak akan masuk dalam resipi mac dan keju – ia adalah rasa utama hidangan!) Juga, lihat petua untuk menyediakan pasta untuk mac dan keju anda di sini.

Perlu diingatkan bahawa campuran keju yang berbeza juga membuat mac dan keju yang sangat baik. Gunakan 5 oz. daripada Gruyère dan 5 oz. dari Cheddar untuk berkahwin berkrim dan gebu dengan tangy dan punchy. Anda juga boleh mengatasinya dengan beberapa parmesan parut parut untuk rasa trifecta rasa cheesy mulia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − = 46