Faedah Nutrisi Lima Benih Labu

Anda hanya boleh mengetahui biji labu sebagai cakera ovula kecil yang bersembunyi di dalam kandang yang anda sangkut ke dalam pelupusan sampah anda yang datang masa ukiran Jack-O-Lantern. Tetapi jika anda telah melemparkan mereka bukannya memanggang mereka, anda telah hilang. Dikenali sebagai pepitas dalam masakan Latin, biji labu menambah nota renyah, kasar kepada segalanya dari tacos hingga granola. Mereka juga hebat untuk snek sendiri.

Apa yang anda perlu lakukan adalah membilas mereka dari selimut labu yang berserabut, keringkannya, letakkan di atas lembaran pembakar, dan panggang dengan taburkan garam dan minyak zaitun pada 300 darjah 30 minit. Kemudian anda boleh menggunakannya dalam mana-mana resipi yang anda mungkin menggunakan kacang, biji bunga matahari, atau biji bijan. Berikut adalah apa yang mereka akan memberikan anda sebagai balasan.

Menambah perlindungan prostat dan pundi kencing: Biji labu telah diketahui untuk mengurangkan jangkitan saluran kencing dan meningkatkan kesihatan mereka yang mempunyai keadaan pundi kencing yang terlalu banyak.

  • Zink zink: Satu hidangan benih labu mempunyai sehingga 22 peratus daripada zink keperluan dewasa purata dalam diet mereka yang menggalakkan pengurangan tekanan, penyembuhan lebih cepat, dan manfaat sistem imun.

  • Lemak yang baik: Snek pepitas bukan sahaja akan memberi anda kenyang tanpa satu tan kalori, mereka juga akan menyebarkan lemak lemak poli-dan-tak tepu yang baik seperti jenis yang anda dapati dalam salmon atau minyak zaitun.

  • Serat cepat: Satu tangan penuh dengan biji labu dapat memberi anda serat tambahan untuk mereka yang ingin menambah makanan mereka.

  • Magnesium yang kuat: Kebanyakan orang tidak mendapat cukup mineral ini, tetapi hanya setengah cawan biji mengandungi hampir semua nilai harian yang anda perlukan dalam satu hari.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    14 − = 13