Cochon Restaurant di New Orleans

 

 

cochoncouple1.jpg

foto ihsan dari Cochon

Saya melihat menu dengan perkara seperti “bacon,” “perut daging babi,” dan “telinga babi goreng,” dan, kawan-kawan, saya menjadi pening. Saya sedar bahawa ada orang lain (memberkati hati mereka) yang tidak berkongsi semangat ini. Tetapi saya agak bersemangat. Oleh itu, ketika saya baru-baru ini duduk makan siang di Cochon, chef Donald’s Link oc dan salah satu restoran paling layak di New Orleans, saya melontarkan telefon bimbit saya untuk segera menuliskan semua kawan saya tentang perayaan yang mereka hilang. Pipi babi dengan kek roti jagung! Sandwic tiram dan daging! Runcing babi dengan acak tembikai! Para vegetarian tidak gembira. Tapi, karnivor sayangku, pergi ke Kota Crescent.

 

Rakan-rakan saya menikmati obsesi babi saya. Saya baik Rakan-rakan menunjuk saya ke penemuan restoran hebat yang seterusnya di mana saya boleh menikmati diri saya sendiri. Saya tidak pasti berapa banyak artikel yang telah ditulis tentang Cochon sejak dibuka pada 2006, tetapi saya bersedia untuk bertaruh saham yang adil berakhir dalam peti masuk saya. Oleh itu, apabila saya mendapati saya akan berada di New Orleans, anda lebih percaya makan di Cochon (Perancis untuk “babi”) berada di bahagian atas senarai tugasan saya.

 

 

cochondonaldflame.jpg

Matikan Menu

Di sudut yang sunyi di Tchoupitoulas Street di Daerah Gudang, Cochon berdiri tinggi. Interior yang tinggi, moden ini merupakan kajian di dinding berbentuk kayu, mengingatkan peti tumbuhan, dan bata yang terdedah. Ramai orang makan tengahari makan tengah hari – orang yang berpakaian santai bersarang untuk gigitan – seolah-olah menguasai tempat kejadian. Tetapi bertaburan di seluruh meja, saya melihat beberapa wakil dunia foodie. Bagi mereka, ini lebih daripada makan. Ia adalah pengembaraan. Kening yang berkilat belajar menu. Ooohing dan ahhhing atas pilihan. Berunding dengan kakitangan yang baik untuk memastikan mereka tidak kehilangan mana-mana bintang menu.

Pada Menu

Pertama untuk saya? Lidah babi jeruk dengan tomato dan pucuk kacang. Saya tidak pernah mempunyai lidah babi sebelum ini, dan saya menjangkakan sesuatu yang agak padat dan kenyal. Tetapi penyediaan Chef Link lebih menyerupai accuterie yang dijepit, dipotong ke ketebalan CD. Tin cuka sedikit punctuated asas porky-ness potong.

Kemudian ke lombong arang goreng dengan jeli lada dan herba segar. (Hei, saya kata saya suka babi, bukan saya sahaja makan daging babi.) Saya dibesarkan di ayam goreng, jadi saya ingin tahu jenis kelinci. Sedikit pahit dan bersahaja, mereka sedikit lebih kecil dan lebih gelap daripada hati ayam. Tetapi jeli lada dan pudina segar membuat mereka menyanyi.

 

rabbitliver_31.jpg

Hidupan Arnab Goreng dengan Lada Jelly Toast (Imej oleh DallasFood melalui Flickr)

Cochon Louisiana memenuhi perlawanannya, rendah dan lambat. Dimasak selama berjam-jam ke atas panas yang rendah sehingga daging jatuh dari tulang-tulang, ia dipotong dengan teliti seperti daging babi yang ditarik, disusun semula menjadi patty (seperti kue kepiting), dan disiram. Turnips dan kubis membentuk asas; cracklins segar, puncaknya. Hasilnya tidak ada kebaikan bibir.

Pecah terakhir saya ke bonanza babi Cochon: pipi babi di atas kek kacang jagung roti dengan krim mustard. Sukar untuk mengejar diri anda melalui hidangan rasa dan kursus yang sengit itu, jadi saya harus mengakui bahawa saya sedang bergelut ke arah akhir. Itulah, sehingga saya merasai pipi: kaya dan gemuk, tetapi dengan kehalusan tertentu kepada mereka. Tidak ada gigitan yang tersisa. Dan saya kasihan pelayan yang cuba mengambil plat terlalu cepat.

 

porkcheek_21.jpg

Pipi Babi dengan Kek Bean Cornbread dan Krim Mustard (Imej oleh rdpeyton melalui Flickr)

Di Bahagian Lain dari Menu

Jadi, saya suka daging babi. Adakah saya menyebut saya juga memegang wiski dalam hal yang tinggi? Cochon membayar penghormatan kepada air coklat dengan pemilihan wiski Amerika yang hebat. Bulleit, Van Winkle, Eagle Lare, A. H. Hirsch, Nuh’s Mill. Senarai ini berbunyi seperti siapa yang mempunyai pengeluar kecil. Dan salah satu markah terbesar? Bahagian keseluruhan yang didedikasikan untuk bulan moonshine. Jika anda sedikit takut dengan lurus ‘bersinar’, pergi untuk “Bayou Beer” – Catdaddy moonshine bercampur dengan draf Abita Rootbeer. Anda mungkin memikirkan semula pilihan koktail musim bola sepak anda.

 

Cochon  930 Tchoupitoulas Street, New Orleans, (504) 588-2123; www.cochonrestaurant.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 52