Bagaimana Untuk Musim A Skillet Cast Iron

Kuali besi yang amanah anda akhirnya akan hilang kilauannya dan, akibatnya, kuasa super tidak melekatnya. Mengembalikan kilau dan melindungi dari berkarat adalah semudah gosok, minyak, dan bakar. Inilah caranya untuk membangkitkan kemahiran besi tempa.

Bagaimana Untuk Menghancurkan Cast Iron Anda:

  1. Kukus kuali dengan baik dalam air sabun panas.
  2. Keringkan dengan teliti.
  3. Sebarkan lapisan nipis pemendekkan cair atau minyak sayuran di atas kuali.
  4. Letakkannya terbalik pada rak ketuhar tengah pada suhu 375 °. (Tempatkan kerajang di atas rak yang lebih rendah untuk menangkap tangkapan.)
  5. Bakar 1 jam; biarkan sejuk di dalam ketuhar.

WATCH: Besi Cast-Bumbu

Cara Penjagaan Besi Cast

  • Untuk menghilangkan kesan karat, gosokkan penghapus karat yang berguna (digambarkan) pada noda, dan kemudian kuali reseason. Cari di kedai-kedai perkakasan, kedai-kedai basikal, atau kedai-kedai kayu.
  • Untuk membersihkan, gunakan berus sengit atau penggosok plastik di bawah air yang mengalir sementara besi tuang masih hangat tetapi cukup sejuk untuk mengendalikan dengan mudah. Garam kosher juga merupakan ejen penyental yang baik untuk noda yang dibakar. Hujung yang paling penting ialah jangan menggunakan sabun!
  • Sebelum memasak, gunakan minyak sayur ke permukaan memasak, dan panaskan kuali pada api yang rendah, meningkatkan suhu perlahan-lahan.
  • Jangan marinate dalam besi tuang. Campuran asid akan merosakkan perasa. Reseason jika zat makanan mula melekat, karat muncul, atau anda mengalami rasa metalik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2