Reese Witherspoon pada Rahsia Gaya Selatan

“Saya masih ingat berbaring di atas katil di ibu bapa saya di Texas menonton Manusia di Bulan dengan kakak saya, Barbara. Sebagai kanak-kanak berumur 10 tahun, kami telah ditiru oleh bintang berambut perang, begitu dekat dengan zaman kita, menyalakan skrin dengan aksen Selatan. Pada musim panas ini, pada hari Sabtu yang tidak menyenangkan, saya berpeluang bertemu dengan wanita yang saya dikagumi dari jauh selama 20 tahun di Riverwood Mansion di East Nashville. Saya agak ragu-ragu. Seorang rakan sekerja berkata, “Saya mahu mendengar tentang pukulan hanya jika anda benar-benar memuja dia. “Kita semua mahu Witherspoon menjadi duta Selatan yang sempurna: Dani dari The Man di Bulan yang membesar menjadi Melanie dari Sweet Home Alabama. Walaupun dia adalah orangnya sendiri-malah lebih lantang dan menarik dari mana-mana watak-watak itu dan lebih kecil dalam kehidupan sebenar juga-kepada saya, dia merangkumi “wanita Selatan yang baru.” Dia berfikir dengan rasa humor yang berapi-api dan mesra. Apabila saya menyebut puding pisang dari Arnold’s Country Kitchen yang saya makan dalam perjalanan ke temuramah, dia berkata, “Oh, madu, kuburkan saya dalam puding itu dan saya akan mati gembira.” Musim bunga ini, mogul berusia 39 tahun melancarkan jenama gaya Draper James, yang diilhamkan oleh datuk neneknya, Dorothea Draper dan William James Witherspoon. Laman ini hidup pada bulan Mei dengan pakaian feminin, memisahkan kasual, dan linen monogram dan hadiah tuan rumah lain-banyak yang dinamakan ikon ikon Selatan kegemarannya (baju Lucinda, kemeja Austin). Kedai 3,000 kaki persegi dirancang untuk membuka kejatuhan ini di kejiranan 12South Nashville, pemanduan singkat dari rumah yang dibeli oleh Anderspoon. Jadi, nampaknya Gal Selatan ini tidak pernah melupakan akarnya dan akhirnya siap untuk pulang ke rumah. ” -Jenna Bush Hager

 

JENNA:  Kamu bernama Draper James selepas datuk nenek kamu. Apa yang mereka suka?
REESE: Nenek saya, Dorothea, adalah begitu elegan. Dia tidak mempunyai banyak pakaian atau apa-apa, tetapi dia selalu memandang bersama. Dia akan berkata, “Jika anda kelihatan baik, anda berasa baik.” Ia adalah prinsip yang telah saya lakukan sepanjang hidup saya-sama ada saya melakukan filem atau di rumah dengan anak-anak. Datuk saya, William, sangat amal dan mengajar saya betapa pentingnya memberi.

JENNA: Adakah anda melihat mana-mana surat atau gambar lama mereka untuk inspirasi Draper James?
REESE: Ya, nenek saya sangat pandai mengarkib. Saya mempunyai gambar dia pada tahun 1941 berdiri di Cummins Falls State Park dalam pakaian mandi kecil comel dan kemeja bordir dan berpakaian pada majlis makan malam.

JENNA: Saya fikir kita mempunyai minat yang diperbaharui dalam tradisi nenek-nenek kami dibesarkan dengan.
REESE: Oh, ya. Saya ingin menggali soalan mengapa wanita-wanita di Selatan berpakaian seperti yang kita lakukan. Kenapa tidak kita berjalan-jalan di tempat pelindung? Mengapa kita memakai solek di mana-mana? Ia hanya bagaimana kita dibesarkan. Nenek saya akan selalu berkata seperti “merapikan angsa” dan “letakkan wajah anda.”

JENNA: Apa yang anda pelajari daripada datuk nenek anda tentang keluarga?
REESE: Mereka adalah ketat tetapi amat menyukai. Kami makan malam keluarga setiap malam. Itulah perkara besar yang saya pelajari dari nenek saya – untuk meluangkan masa bersama anak-anak anda dan mendengar impian mereka.

JENNA: Adakah anak-anak anda menulis surat ucapan terima kasih atau ucapan terima kasih pada hari-hari ini?
REESE: Saya membuat mereka menulis surat. Setiap hadiah mendapat nota atau lukisan. Ia bermakna banyak apabila anak-anak sangat menghargai.

JENNA: Bagaimanakah anda dapat memperbaiki Selatan anda?
R
EESE: Saya baru membeli sebuah rumah di Nashville, jadi saya harus mengubati saya dengan baik. Semuanya sedikit lebih perlahan di sini, dan saya fikir saya bersedia untuk itu dalam hidup saya lagi. Apabila saya di sini, otak saya melegakan.

JENNA: Di mana anda ingin pergi ke Nashville?
REESE: Terdapat sebuah kedai buku yang terkenal bernama Buku Parnassus, yang dimiliki oleh penulis Ann Patchett. Ia berhampiran kedai donat kegemaran saya, Fox’s Donut Den, yang telah ada, saya tidak tahu, sejuta tahun.

JENNA: Adakah anda peminat muzik negara?
REESE: Besar. Besar. Negara mempunyai pemuzik yang hebat. Anda tahu Dolly Parton memainkan tujuh instrumen? Saya suka Dolly begitu saya tidak tahan!

JENNA: Orang suka bahawa anda begitu nyata. Sesiapa sahaja yang cuba mengambil “y’alls” anda?
REESE: Pada awalnya, seseorang berkata, “Baiklah, anda tidak akan mendapat pekerjaan dengan aksen seperti itu.” Saya belajar untuk mengubahnya, tetapi seperti sepasang selipar yang saya pasangkan apabila saya di rumah. Saya mula bercakap lebih dan Selatan. Anak-anak saya tahu bila saya serius. saya dapat benar-benar Selatan.

JENNA: Dan anda menggandakan nama-nama itu? “Margaret Laura Hager, …”
REESE: Ya. “Ava Elizabeth Phillippe, pergi ke sini.” Mereka tahu.

JENNA: Terdapat stereotaip mengenai wanita-wanita di Selatan yang tenang dan berdegil. Adakah anda fikir idea itu masih wujud?
REESE: Saya tidak tahu seorang perempuan Selatan yang lemah. Ibu saya berkata jika anda mahu sesuatu dilakukan, maka tanya seorang perempuan Selatan. Terdapat banyak idea lama mengenai Selatan, tetapi ia adalah masa yang berlainan. Saya teruja dengan South yang baru.

JENNA: Anda suka menghiburkan. Beritahu saya tip untuk seseorang yang lebih daripada seorang pemula. 
REESE: Saya pernah terancam dengan parti makan malam. Kemudian saya menyedari sesiapa yang datang ke rumah saya suka saya juga. Sekarang saya meletakkan penekanan kurang pada kesempurnaan dan lebih banyak tentang kegembiraan dan kebahagiaan.

JENNA: Apa yang membezakan tuan rumah Selatan?
REESE: Ada dasar pintu terbuka ini yang sangat jelas Selatan. Nenek saya akan membuat hidangan okra dan ubi jalar yang hebat, dan jiran-jiran baru sahaja dijemput untuk masuk.

JENNA: Anda membuka sebuah kedai batu bata di Nashville. Kenapa etalase dalam budaya yang teruja dalam talian?
REESE: Orang perlu menyentuh dan merasakan pakaian-40% dibuat di Selatan, 70% di Amerika. Orang berkata, “Tunggu, mengapa begitu begitu mahal? “Tapi penting bagi saya bahawa kita membawa pengeluaran ke Selatan. Kami telah dapat membantu mendapatkan kemudahan mesin yang mereka perlukan selama bertahun-tahun. Dan kami bekerjasama dengan pereka Selatan seperti Hanna Seabrook di Kentucky, yang membantu mencipta alat tulis kami, dan perak perisai Kaminer Haislip di Charleston, Carolina Selatan, yang membuat mangkuk perak kami. Saya mahu memberikan kembali kepada komuniti ini kerana saya mendapat begitu banyak daripadanya sebagai seorang gadis muda.

JENNA: Draper James telah bekerja untuk seketika. Kenapa sekarang? Maksud saya, anda seorang wanita yang sangat sibuk.
REESE: Saya tidak fikir saya sedar saya akan sibuk ini. Saya hanya cuba, seperti kata ayah saya, “Buat jerami semasa matahari bersinar.” Di sana adalah pertumbuhan yang besar di Selatan. Setiap kali saya kembali ke Nashville, ada sebuah restoran baru atau muzium lain yang luar biasa atau kelab muzik lain, dan saya fikir, “Bukankah menarik jika seseorang boleh memanfaatkan tradisi yang kita dibesarkan dengan?” Wanita-wanita Selatan sangat bergaya. Mereka membaca Elle dan Vogue, tetapi saya tidak fikir sesiapa yang melayani kami dengan cara yang kita cintai-mutiara nenek dengan pakaian moden.

JENNA: Bagaimana anda mengimbangi perkara? Anda mempunyai tiga orang anak dan pelbagai karier. Saya tahu tidak ada keseimbangan sempurna, tetapi …
REESE: Tidak, dan tidak seorang pun benar-benar melakukannya dengan sempurna. Saya fikir anda suka anak-anak anda dengan sepenuh hati, dan anda melakukan yang terbaik yang mungkin anda dapat. Tetapi, anda tahu, sekarang saya berasa sedih hilang anak saya berusia 2 tahun, dan anak perempuan saya akan menamatkan tahun persekolahan sekolah menengahnya, dan anak saya mempunyai kejohanan golf hujung minggu ini yang saya harap saya tidak terlepas. Terdapat beberapa pengorbanan yang anda buat, dan kadang-kadang sakit hati anda, tetapi anak-anak saya memberitahu saya bahawa mereka berbangga dengan apa yang saya telah lakukan, dan itu hanya bermakna segala-galanya. Saya dibesarkan dengan ibu bekerja, dan saya sangat menghormati perkara-perkara yang dia lakukan sebagai jururawat dan guru. Saya tidak akan menyesalinya.

JENNA: Adakah perjanjian besar bagi anda untuk meletakkan nama keluarga anda dalam perniagaan?
REESE: Ia adalah satu masalah besar bagi saya. Saya sebenarnya ditanya oleh beberapa syarikat untuk meletakkan nama saya pada sesuatu, dan Saya tidak berasa seperti itu sesuai. Saya berharap datuk nenek saya tahu berapa banyak saya melihat kepada mereka. Saya benar-benar percaya bahawa mereka memandang rendah saya dan membimbing saya dalam kehidupan ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 87