11 Kesalahan rambut terbesar yang mungkin anda buat

Tertanya-tanya mengapa rambut anda kelihatan membosankan, rapuh, atau telah kehilangan sedikit kilauannya? Anda mungkin melakukan salah satu kesalahan rambut ini.

Memotong Bangsa Sendiri

Kami tahu, ia sangat menggoda untuk memberi mereka sedikit trim, tetapi kami sangat menyarankan meninggalkan perkara ini kepada profesional. Jika anda memerlukan alasan tambahan mengapa, cari Google dengan kata kunci “bangs” dan klik pada Imej.

Terlalu teruk

Sama ada ia lurus super, ketat ditarik balik, atau keriting yang benar-benar membazir apabila anda menyentuh mereka, kelihatan teruk biasanya bukan yang paling menyanjung. Pemandangan semulajadi berada di, jadi memilih teknik penggayaan lembut yang menunjukkan apa yang Mama berikan kepada anda.

Tidak Memangkas Cukup

Sekiranya anda bertarung nipis, atau berpecah, anda mungkin tidak memotong rambut anda dengan cukup. Bergantung pada panjang rambut anda, trim disyorkan di suatu tempat antara setiap 6 hingga 12 minggu.

Menggunakan Syampu Yang Salah untuk Rambut Anda

Ini mungkin bukan teknik atau potongan gaya anda yang memberikan rambut anda kelihatan kurang bersemangat, anda mungkin menggunakan syampu yang salah. Jika syampu anda terlalu pelembap, anda mungkin perlu mencuci lebih daripada yang diperlukan. Jika anda mempunyai masalah pembentukan produk, anda mungkin memerlukan syampu yang menjelaskan. Belum lagi, rambut kerinting mempunyai satu set keperluan yang sama sekali berbeza yang mungkin lebih baik disampaikan dengan teknik mencuci bersama.

Tidak Berinvestasi dalam Tidur Kecantikan

Kami tidak bercakap tentang mendapat cukup z. Maksud kami meletakkan kepala anda pada sarung bantal kain standard. Melabur dalam sarung bantal sutera dan anda akan melihat rambut yang licin di samping mengurangkan garis tidur di muka anda. Kami peminat SLIP Silk Pillowcases yang datang dalam pelbagai warna.

Bunch of Heat Tool Kesalahan Seperti …

Meluncur pelindung haba / UV boleh merosakkan rambut anda dengan ketara jika anda menggunakan alat haba. Banyak produk primer mempunyai perlindungan haba dan perlindungan UV selain faedah berkhasiat, mencurahkan atau membebankan mereka. Pilih salah seorang yang melakukan tugas berganda. Kami suka Basil dan Bumble Hairdresser’s Premier Oil Primer.

Menggunakan tuala kering, seperti yang telah kita sebutkan sebelum ini, boleh menjadi kasar kepada helai. Pilih tuala yang direka khusus untuk rambut, seperti Aquis Lisse Luxe Hair Towel, yang akan membantu helai anda kering lebih cepat dan tanpa geseran.

Mengeringkan helai lembapan basah bermakna anda akan kering lebih lama. Gunakan salah satu daripada mitts rambut yang kami sebut di atas atau biarkan rambut rambut anda kering sedikit sebelum meniup.

Meniup pengeringan tanpa lampiran tidak mengerikan dengan sendirinya, tetapi ia biasanya bermakna anda membiarkan setong itu terlalu dekat dengan kunci berharga anda. Menggunakan alat pemancingan haba boleh membantu memusatkan aliran udara (seterusnya membantu menghilangkan keriting) dan keringkan ‘lakukan lebih cepat.

Meluruskan pada tetapan terendah mungkin terdengar seperti idea yang baik, tetapi anda mungkin akan mengendalikan pengapit rambut beberapa kali sebelum anda berpuas hati dengan hasilnya. Crank memanaskan badan, tetapi pastikan anda menggunakan bahagian yang lebih kecil dan tahan dengan sentuhan yang lebih ringan. Dan, apa sahaja yang anda lakukan, jangan memegang besi di satu tempat di atas rambut untuk apa-apa masa. Eek.

Curling rambut anda salah tidak semestinya akan merosakkan helai anda (melainkan jika anda memegangnya terlalu lama), tetapi ia boleh menjadi perbezaan antara gelombang dan keriting pantai yang menyerupai pendaratan bintang kanak-kanak tertentu. Apabila lencong, tahan besi secara mendatar untuk jumlah dan gelombang yang besar tanpa gelang jari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =