Azalea Plant Chart

Koop in bloei. De meeste mensen hebben een bepaalde kleur in gedachten wanneer ze azalea’s kopen. Een manier om de gewenste kleur te garanderen, is door bloeiende planten te kopen. Je krijgt de juiste kleur en als je er meerdere koopt, kun je zien of ze passen of versmelten.

Over kleur gesproken. Om de meeste impact te krijgen, zet je blokken of veeg uit dezelfde selectie. Tien soorten verspreid over de voorkant van je huis zullen kleurrijk maar chaotisch zijn.

Overweeg de grootte. Niet alle azalea’s zijn laaggroeiende struiken. De Zuid-Indiase hybriden bereiken 8 tot 10 voet lang in sommige delen van het zuiden en moeten minstens 4 voet van elkaar worden geplant. Sommige enthousiaste hoveniers beseffen dit niet en vinden al snel hun trottoirs en huizen geconsumeerd.

De middelgrote Kurumes worden 3 tot 5 voet lang en hebben een tussenruimte van 30 inch nodig. Satsuki hybriden – waaronder Gumpo, Macrantha en Wakaebisu – groeien over het algemeen minder dan 3 voet hoog en zijn perfect voor planten onder lage ramen. Satsuki’s kunnen 2 voet uit elkaar worden geplaatst voor een mooie volle uitstraling. Breng geen nieuwe planten bij elkaar; plaats ze in voor de toekomst, niet voor direct effect.

Een beetje schaduw, alsjeblieft. Kies bij het kiezen van de beste plek om te planten, rekening te houden met de zon. Azalea’s houden van voldoende ochtendlicht. Vermijd echter gebieden die middag of hete middagzon krijgen – planten in de volle zon zijn vatbaar voor vetbramen en spintmijten.

Azalea’s hebben zure grond nodig. Het toevoegen van veel bladvorm, veenmos of schors kan helpen bij het creëren van de ideale omgeving. Dit is vooral belangrijk als u de planten bij de basis van uw huis plaatst, waar kalk uit het beton kan lekken en zure grond kan neutraliseren. Kalksteengrind dat wordt gebruikt voor de afwatering rond uw huis kan ook de grond te alkalisch maken.

In alkalische bodems (zoals die in Texas en Arkansas), wil je misschien een paar exemplaren in containers proberen te kweken.

Vochtigheid. Vermijd het planten van azalea’s in de buurt van regenpijpen of gebieden die vochtig blijven. Leg ze in zware kleigrond bijna op de grond en bouw de aarde op aan de zijkanten van de kluit.

Planten in klei. Graaf een gat zo diep als de kluit en twee keer zo breed. Voeg met organisch materiaal verrijkte grond aan het gat toe, zodat de bovenkant van de kluit 4 inch boven het maaiveld blijft. Plaats de kluit in het gat en bouw de grond aan de zijkanten op. Hoog planten geeft de struik de drainage die hij nodig heeft, maar u zult regelmatig moeten sproeien.

Over snoeien. Vermijd de neiging om je planten in ronde ballen of andere geometrische vormen te schuiven. Azalea’s zien er het beste uit als ze worden toegestaan ​​om te groeien tot hun natuurlijke gebogen vorm. Beperk snoeien tot het verwijderen van lange, verdwaalde takken. Oudere planten die langbenig zijn geworden, kunnen baat hebben bij het snoeien van takken van de hoofdstam in verspringende lengtes. Als je elk jaar hard moet snoeien, heb je waarschijnlijk de verkeerde azalea voor die locatie, of staan ​​je planten te dicht bij elkaar.

Azalea bezorgdheid. Maak je geen zorgen wanneer een paar bladeren geel worden en afvallen, vooral in de herfst. Alle evergreens laten gedurende het jaar wat bladeren vallen. Als de herfst mild is, bloeien de azalea’s vaak. U kunt niets doen om dit te voorkomen. Geniet van de herfstbloeiers, want de volgende lente zou de bloei schaars kunnen zijn.

“Azalea Plant Chart” is van de Southern Living Spring Garden Guide, 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 77