7 Tips Makeover Backyard Jika Anda Impian Mahkamah Perancis Di New Orleans

Terletak di jalan raya yang tenang di Baton Rouge, Louisiana, adalah sebuah rumah satu tingkat yang gelap dan sederhana dengan bumbung yang menarik dan menarik. Melangkah ke jalan masuk dan melalui pintu menuju ke taman halaman yang mempesona dengan tumbuhan yang besar dan penuh dengan patung-patung yang berkarat yang berkerak.

Sangat mudah lupa bahawa anda berada di pinggir bandar dan tidak terpencil di dalam halaman French Quarter di New Orleans. Rasa tempat yang benar-benar asli dari sejarah di belakang rumah tahun 1950 ini. Reka bentuk halaman dan rumah itu adalah sebahagian daripada projek kediaman terawal yang dilakukan oleh arkitek induk Selatan A. Hays Town. Pemilik semasa, peniaga dan pereka barangan antik Gary McDaniel dan Daryl Rogers, telah meningkatkan proses penuaan halaman ini-sengaja. Tanpa mengubah tulang bata reka bentuk Town, mereka menambah keperibadian mereka sendiri, membentuknya menjadi apa yang disebut McDaniel sebagai “tempat yang sempurna untuk hinggap.” Berikut ialah 7 petua untuk mewujudkan kembali tempat percutian rumah mereka yang lain.

Pusat bulatan mengambil peringkat tengah

Katil taman pekeliling memberikan aliran yang lebih baik di ruang yang ketat daripada yang dilakukan oleh persegi. Gaya ini mengingatkan halaman tradisional French Quarter.

Pintu belakang rumah terbuka kepada rumput

Halaman tersebut tidak asalnya mengakses halaman belakang, tetapi McDaniel dan Rogers segera mengakui bahawa dinding bata secara drastis memendekkan ruang mereka. Mereka memecah dinding dan membingkai pembukaan baru dengan langkah-langkah lebar dan louvered shutters. Kini mereka telah membuat pintu masuk yang mudah ke halaman – ciri yang tidak ditawarkan oleh kebanyakan halaman bandar.

Penanam & patung-patung itu sengaja rawak

“Tidak benar formula,” kata McDaniel. “Sebenarnya, ia sepatutnya sedikit sembarangan.” Ini menerangkan campuran unsur eklektik, termasuk kambing yang dilindungi; patung batu ukiran Eropah dengan patina yang berusia; Botol minyak Perancis; dan pusat halaman, jubin Anduze yang berkilau besar memegang tumbuhan plumbago ungu yang cerah.

Zon yang menghiburkan dibuat untuk perbualan

Di tempat duduk reyot, mereka memilih perabot makan fungsional yang bergaya dalam gaya tetapi tidak berumur. Untuk jam koktail, kedua-dua mereka menubuhkan pelbagai votive dan tanglung tanglung untuk suasana.

Lantai & dinding menyamar dengan kehijauan

Kos rendah, pokok merayap malar hijau meliputi dinding bata sepanjang tahun. Tumbuh-tumbuhan pasu yang ditetapkan secara langsung di atas batu bata menawarkan tekstur berdaun di aras tanah sementara kanopi lumba-lumba memberikan kesan hutan di atas kepala.

Air pancut menyediakan soundtrack yang tenang

McDaniel dan Rogers memasang ciri air di halaman untuk bunyi latar belakang yang tenang. Ikan koi anggun menambah unsur semula jadi untuk melarikan diri yang aman.

WATCH: Tour New Orleans 1850s Masterpiece

Tumbuh-tumbuhan menambah warna untuk tanda baca

“Kami mahu memeluk ketumpatan,” kata McDaniel, yang juga menggabungkan pernis putih, merah, dan ungu untuk membuat kontras dengan pelbagai jenis daun. Pucuk pohon pepen, aspidistra, ficus bonsai, dan maples Jepun menawarkan lapisan asas hijau, manakala plumbago ungu, kamelia matang, menanam agapanthus, burung syurga, dan ligularia membawa pop warna yang dikehendaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 53