Deze antiquiteiten komen terug

Tegenwoordig kun je alles online kopen, van diner tot veranda. Nu zijn er voor click-happy koopjesjagers ook antiek in die mix, met een hele reeks sites die tijdloze stukken veilen en verkopen, gemakkelijk samengesteld voor je stofvrije kijkplezier. Wanneer je merkt dat je een nieuw-bij-jou antiek nodig hebt om de perfecte snufje patina aan een ruimte toe te voegen, hoef je niet langer Mama’s huis te beroven. (Hoewel als ze het aanbiedt …) Websites zoals One Kings Lane, Chairish, Everything But The House en 1st Dibs, voegen of verkopen uitsluitend antiek en verzamelobjecten.

Dit maakt het ook gemakkelijker om erachter te komen wat iedereen nu koopt – en jongen kopen ze goede dingen. Klassieke stukken zullen altijd in stijl zijn, maar er is geen twijfel dat zelfs antiek trends heeft. We kletsten samen met Blair Douglas, de Senior Buyer voor het vintage team van One Kings Lane, om enkele van de meest gewilde antiquiteiten van vandaag te ontdekken. Lees verder voor stukken en stijlen die dit jaar op ieders verlanglijstje staan: 

1. Vintage textiel

Douglas zegt dat helder en gewaagd textiel, kleding en weefsels op dit moment het juiste moment hebben. Ze zegt dat dit items uit de hele wereld omvat, zoals Indiaas geborduurd textiel, Zuid- en Midden-Amerikaanse serapes, Peruaanse dekens, Afrikaans textiel en Japanse geborduurde zijde en kimono’s. “We zien dat consumenten het gebruik van dit leuke textiel uitbreiden tot meer dan alleen kussens en stoffering, omdat ze weefsels en fragmenten gebruiken als ingelijste wandkleden, montagekleding en kimono’s,” zegt Douglas. “Deze handgemaakte stukken zijn kunstwerken en we zien ze als zodanig worden weergegeven.”

2. Chinoiserie

“De trend van Chinoiserie is hier al een tijdje en lijkt nergens heen te gaan,” zegt Douglas. (Zuiderlingen kunnen dat beamen!) “De klassieke vintage en antieke Chinoiserie is tijdloos en we zien hem overal op grote geschilderde schermen, gedurfd patroontextiel en vogelkooien!”

3. Italiaanse glasverlichting

“Ultra-femme, statement makende lampen en kroonluchters zijn op dit moment erg populair; we houden van de glamour en sprankeling die deze toevoegen aan een ruimte “, zegt Douglas. Ze voegt eraan toe dat rijke of pastelkleuren met een toevoeging van goudvlekken, in een stijl genaamd “Avventurina”, nu vooral een favoriet is.

BEKIJK: Hoe te winkelen voor antieke meubels 

4. Natuurlijke elementen

Hier is nog een favoriet uit het zuiden: “Rieten, geweven, gevlochten, rotanmeubelen zijn terug en we zien het verkopen in allerlei stijlen, van preppy tot Mid-century Modern,” zegt Douglas. “Deze stukken uit de jaren 50 en 80 spreken een verlangen naar natuurlijke texturen in decor.”

5. Navajo en Southwest-stijl

Douglas zegt dat gewei- en vrijetijdstoebehoren bestsellers zijn. “Deze look creëert een goed verzameld, westers gevoel waar we van houden”, zegt ze. “We zien dat mensen zich aangetrokken voelen tot Santa Clara Pueblo Pottery, turkoois gekleurde accenten, unieke rammelaars, gehamerd zuidwestenzilver, bruiloftmanden en turkoois voor een pop van kleur.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =