Buitenmeubels

ikt’s lente! Er is niets dat zuiderberen leuker vinden dan tijd doorbrengen in de buitenlucht. Hierdoor worden patio’s, dekken en veranda’s vaak omgevormd tot buitenkamers met comfortabele, praktische meubels. Dus of je nu je oude veranda-meubilair afstoffen of iets nieuws wilt kopen, het is nu een goed moment om je buitenkamer klaar te maken voor de glorieuze maanden die komen gaan.

Behulpzaam advies
Terwijl u winkelt voor tuinmeubilair, zijn hier enkele belangrijke feiten die u in gedachten moet houden.

 • Functie: Overweeg het praktische gebruik van een bedoeld stuk, samen met uw ruimtevereisten. Is er bijvoorbeeld ruimte voor een zithoek met een gesprek? Hebt u een tafel en stoelen nodig om te dineren? Of heb je precies de juiste hoeveelheid ruimte voor een chaise longue en potplanten? Kan uw buitenruimte meer dan één doel dienen, een plaats bieden voor entertainment en een eenzame retraite? Zouden de meubels een blijvend armatuur zijn, of moet je rekening houden met lichtere opties voor flexibiliteit, opslag en gemakkelijker bewegen?
 • Ontwerp: Kwaliteitsdesign en vakmanschap blijven de verschillende meubelkeuzes die beschikbaar zijn, karakteriseren. U vindt eenvoudige of sierlijke opties die goed passen in de historische, rustieke of eigentijdse omgeving – van de tijdloosheid van smeedijzer tot de charme van rieten, van de stevigheid van teak tot de lichtgewicht duurzaamheid van aluminium.
   
 • materialen: Ja, schoonheid telt, maar vanuit een praktisch oogpunt heb je meubels nodig die gebouwd zijn om bestand te zijn tegen zware slijtage. Van de basis tot het frame tot de decoratieve kussens, de beste keuzes zijn weersbestendig of weerbestendig. Meubelstukken gemaakt van sterke materialen met duurzame afwerkingen zijn het beste, inclusief hardhout, smeedijzer, aluminium en rieten voor alle weersomstandigheden.
 • afwerkingen: Veel afwerkingen – inclusief verf op oliebasis (het beste omdat ze werken om water af te stoten), loodpatina en gepoedercoate behandelingen – zorgen voor een mooie presentatie en verschillende mate van bescherming tegen de elementen.
 • Gewicht: Overweeg of het meubilair permanent op een specifieke locatie wordt geplaatst of voortdurend wordt verplaatst en aangepast. Het gewicht van een stuk maakt het verschil. Wanneer u bijvoorbeeld een stoel kiest, moet u er een poosje in gaan zitten en, indien mogelijk, oppakken om te zien hoe zwaar het is. Eetstoelen en andere meubels die waarschijnlijk regelmatig worden verplaatst, moeten stevig maar niet te zwaar zijn.
 • Kleding stof: Decoratieve kussens en kussens kunnen het uiterlijk hebben van zwaar canvas, maar ze moeten worden gemaakt van vinyl- of acrylweefsel dat snel droogt en bestand is tegen meeldauw. Zelfs de meest waterbestendige stoffen breken af ​​als ze te lang buiten zitten zonder te gebruiken. Ongeacht welke stof u kiest, berg kussens op een droge plaats op als uw terras of terras enige tijd niet wordt gebruikt. 

Populaire materiaalkeuzes

 • Hout–In harmonie met de omgeving zijn meubels gemaakt van natuurlijke rot- en ziekteresistente houtsoorten, zoals teakhout, redwood, ceder en cipres, langer houdbaar en hebben ze geen verf of andere beschermende coatings nodig. De kosten variëren van de duurdere teak tot minder dure ceder en redwood. Op natuurlijke leeftijd overgebleven, deze stukjes zullen geleidelijk een schaduw van zilverachtig grijs worden. Voor hout zoals den, spar en eik, is het het beste om jaarlijkse toepassingen van vlek of verf toe te voegen. Het is tijd om opnieuw te verzegelen wanneer het water niet op het oppervlak kraalt.
 • Smeedijzer–Meestal te vinden in stijlen die doen denken aan de Victoriaanse tijd, smeedijzer is zwaar en duurzaam. Gevoelig voor roest, periodiek opfrissen en schilderen bij blootstelling aan de elementen. De zwaarte van smeedijzer maakt het het beste voor winderige klimaten. Hoewel de prijzen variëren, kan dit materiaal minder duur zijn dan andere typen.
 • Aluminium–Deze populaire stijl is over het algemeen licht en roestbestendig. Ofwel gegoten in een mal of gelast, het is vaak afgewerkt in een duurzame verf. Kenmerken omvatten vloeiende lijnen met gelaste verbindingen of holle, buisvormige frames.
 • Rieten en rotan–Deze groep bestaat uit stroken flexibel of synthetisch materiaal, geweven rond een frame. De authentieke houtversies zijn niet bestand tegen blootstelling aan de buitenlucht gedurende lange perioden en moeten worden geverfd. Rieten voor alle weersomstandigheden, gemaakt van vochtbestendige polyesterharsen en aluminium lijsten, kunnen het hele jaar door buiten worden geplaatst.

Zie “Chair Appeal” op pagina 124 van de uitgave van april 2003 voor meer informatie over het mengen en aanpassen van eetkamerstoelen Zuidelijk wonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1