WATCH: Inilah Jalan Terbaik Untuk Pek A Cooler

Sama ada untuk berkhemah, mendaki, sehari di atas bot, atau pantai, dapatkan petua yang betul untuk memastikan hari yang riang dengan banyak makanan ringan yang lazat dan tidak tercemar. Banyak pengetahuan yang sejuk-pembungkusan sebenarnya adalah persiapan kerja. Usaha kecil di bahagian depan memastikan anda dapat berehat kemudian mengetahui tidak, salad buah anda tidak dibalut dengan anjing panas yang dicairkan. Beberapa langkah untuk mengambil sebelum, semasa, dan selepas lawatan sejuk-toting:

Pre-chill the cooler.

Mengorbankan masa dan ais lebih awal daripada masa. Sekurang-kurangnya 12 jam sebelum perjalanan, basuh sejuk dan isi dengan ais dan air yang anda tidak keberatan dalam pembuangan sebelum pembungkusan semula. (Idea pemikiran: gunakan ini untuk menyiram tanaman anda sebelum meninggalkan bandar-jangan lupa!)

Membekukan beberapa botol air.

Semasa anda menyejukkan sejuk anda, teruskan dan buang beberapa botol air di dalam penyejuk beku terlebih dahulu. Pastikan untuk mengosongkan kira-kira ¼ air, jadi bekas itu mempunyai ruang untuk berkembang. Ini akan menjadi dua kali ganda sebagai bekalan air sandaran apabila mereka cair. Dalam pada itu, ia akan mencukupi sebagai pek beku sementara untuk menyusun bahagian bawah sejuk.

Makanan siap.

Keluarkan pembungkusan yang berlebihan dan mentransfer ke bekas bekas kebocoran yang boleh digunakan semula (anggap apa-apa dalam sejuk anda akan basah). Pastikan sesuatu seperti daging dibungkus dengan ketat, dan masak buah-buahan dan sayur-sayuran terlebih dahulu.

Buat beg rakan anda.

Bagi sesetengah item, anda boleh menukar bekas plastik untuk beg plastik di atas zip yang boleh fleksibel masuk ke dalam ruang yang lebih kecil di dalam peti sejuk. Jika anda mengambil telur (mungkin dalam perjalanan berkhemah), anda boleh memecahkannya ke dalam beg kecil yang telah dibekalkan (hanya mendapatkan yang baik!).

Pek dalam lapisan.

Sebarkan beberapa ais di antara setiap “lapisan” item yang dibungkus. Cub ais akan mencairkan lebih cepat daripada pek beku dan botol air, tetapi mereka mengisi ruang kecil dengan baik. Mula di bahagian bawah dengan botol beku. Kemudian tersebar beberapa ais, kemudian lapisan pada minuman dalam tin, item dalam bekas yang boleh diguna semula, makanan berkotak, atau beku, daging yang dibalut dengan ketat. Telur, makanan ringan, buah-buahan dan sayur-sayuran di atas.

ATAU bungkus bersebelahan.

Ini akan mengurangkan masa yang digali, terutamanya jika anda sedang mengemas untuk lebih lama lagi. Sebagai contoh, bungkus makanan ringan dan minuman di satu pihak, dan sarapan pagi dan makan malam di sebelah yang lain. Dengan cara itu, anda tahu apa yang anda cari dan di mana anda sedang menggali ketika anda membuka sejuk. Selalunya, jika anda bersama kumpulan besar dan masuk akal untuk mempunyai dua penyejuk, pakkan kedua-duanya dengan bijak. Makan makanan ringan dan minuman dalam satu yang akan dibuka lebih kerap, dan bahan makanan yang lain, yang akan tetap ditutup dan dengan itu lebih sejuk, lebih lama.

Pastikan ia ditutup.

Pek sejuk di dalam kereta anda yang terakhir, dan kemudian buka sedikit sebanyak mungkin semasa perjalanan. Pastikan ia berada di tempat teduh jika mungkin, atau gunakan pengawal untuk mengekalkan matahari. Pertimbangkan untuk melabur dalam termometer makanan untuk teliti memantau barangan di dalamnya. Ingatlah: sejuk penuh dan sejuk tetap lebih lama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 38