Ini Kenapa Monogram Menjadi Perkara Selatan

Selatan boleh mengambil kredit untuk banyak idea yang baik (meletakkan kacang di Coke, untuk pemula), tetapi monogramming? Nah, itulah satu idea yang kita tidak boleh mendakwa sebagai kita sendiri: Meterai raja Yunani dan Romawi awal muncul di mata wang mereka sebagai satu cara untuk mengenal pasti rantau dan pemerintah dari mana mata wang itu datang. Kemudian, pada Zaman Pertengahan, tukang-tukang telah mengikuti, menandatangani karya-karya mereka dengan monogram. Dan pada masa zaman Victoria berkembang, kaum bangsawan telah menerima monogram sebagai cara mempamerkan status mereka.

Hari-hari ini, monogram adalah untuk sesiapa sahaja dan semua orang. Dan walaupun mereka bukan idea dari Selatan, kami sudah tentu mengambil idea itu dan menjadikannya sendiri, monogramming segala-galanya dari langsir mandi kepada beg galas. Jadi apa yang menjadikan monogram seperti unsur di mana-mana gaya Selatan?

Jane Scott Hodges, pengasas dan pemilik Leontine Linens yang berpangkalan di New Orleans, mengatakan dia berpendapat ia mempunyai kaitan dengan kesukaan kita untuk tradisi keluarga.

WATCH: Memilih Monogram

“Saya fikir di Selatan kita dipandu oleh pengertian warisan dan pusaka, pengertian keluarga yang rapat, keluarga dan hubungan dengan nenek kita,” kata Jane Scott, yang bekerja dengan pereka dan pemilik rumah untuk membuat linen adat yang sering memaparkan monogram keluarga , atau menafsirkan semula monogram keluarga. “Kami mempunyai tarikan sejarah keluarga di Selatan: Kami mengambil nama keluarga dan menjadikannya nama pertama. Kami melakukan perkara-perkara seperti itu semasa kami melewati generasi. Kami tidak pergi ke senarai 20 nama bayi teratas. “

Di luar kasih sayang kami untuk semua perkara keluarga, dia berkata, obsesi Selatan dengan monogram juga mempunyai kaitan dengan afinitas kami untuk sejarah dan budaya rantau kami..

“Nenek saya berasal dari New Orleans, dan apabila saya berpindah ke kolej ini, saya sangat teruja dengan kecantikan dan sejarah dan kebudayaan yang kaya, dan mengangguk bandar dengan perkara-perkara yang lalu: penekanannya pada pengumpulan, kekerasan segala-galanya,” kata Jane Scott. “Di Selatan, kami merasa penting untuk berkongsi dan mengalami perkara-perkara yang orang-orang yang ada di hadapan kami, dan linen yang monogram adalah ikhlas untuk itu.”

Monogram adalah tanda dagangan dari hospitaliti Selatan, juga, katanya.

“Saya mempunyai seorang pelanggan yang mengarahkan tiga gulung leher monogram dengan nama tetamu yang paling kerap,” kata Jane Scott. “Siapa pun yang datang untuk melihat anda yang paling, sama ada rakan sebilik kolej anda atau kakak anda, anda menarik bantal keluar dari almari dan ia mempunyai inisialnya. Ia tentang pemikiran yang penuh dengan pemahaman. Itu, kepada saya, adalah pujian utama. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 57