Gaya rambut Malam Kegemaran Anda Boleh Menghancurkan Strands Anda

Apabila kepala anda memukul bantal setiap malam, apakah rambut anda dalam ekor kuda? Bun berantakan layaknya Meghan Markle di Buckingham Palace cameo?

Perempuan-perempuan kita, sudah tiba masanya kita menghentikan kebiasaan yang mengecewakan ini-ia benar-benar menimbulkan kekacauan pada tresses kamu: “Jangan sekali-kali tidur dengan rambut basah di ekor kuda. Ia boleh memecahkan rambut dengan segera, kerana ini adalah yang paling lemah,” kata Chaz Dean, pengasas Wen. Walaupun rambut anda kering sebelum anda melanda jerami, tidur dengan rambut anda disapu menjadi ekor kuda atau bun masih merupakan idea yang buruk. (Kerana kita bergerak seringkali ketika kita tidur, helai rambut boleh memecahkan separuh, terutama jika anda mempunyai rambut tipis.)

WATCH: Ini Trik Rambut Mudah Akan Mempunyai Anda Bersedia Pergi Dalam Tiada Masa

Sebaliknya, tidur dengan rambut anda, dan pertimbangkan topeng rambut minyak kelapa seharian sekali gus membantu mengukuhkan dan melicinkan kunci anda. Dean juga mencadangkan untuk memohon rawatan minyak malam yang dapat membantu mengimbangi pembiakan minyak di kulit kepala anda dan menyambut pertumbuhan rambut yang sihat.

Jika anda tidak boleh membuat seperti Rapunzel dan melepaskan kunci anda, pertimbangkan untuk membuat suis ke scrunchie. Mereka cenderung untuk menunda rambut anda dan kebangkitan mereka baru-baru ini cukup untuk mempengaruhi kita walaupun untuk sukan twist atau dua di luar rumah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 42